Asuntomessualue sijatsee veden äärellä.

Asuntomessut 2025

Tutustu messualueeseen

class="responsive-image"

Omakotitontti-iltapäivä

ma 14.8.2023 klo 13-17

Tervetuloa tutustumaan syksyn tonttitarjontaan Ympäristötalolle, Solistinkatu 2.

Lisätietoja: tonttipalvelut@ouka.fi

Omakotitontit

Tervetuloa hakemaan omakotitonttia Oulun kaupungilta

 

 

Vuoden 2023 omakotitonttihaut

Kaupunki järjestää kaksi määräaikaista omakotitonttihakua ja kaksi lisähakua perheille ja yksityishenkilöille omatoimista omakotirakentamista varten vuonna 2023. Tonttien myynti- ja vuokrahinnat noudattavat vyöhykehintaa, mikä on sidottu vuosittain vuoden alussa ilmoitettuun elinkustannusindeksiin.

Omakotitontteja voivat hakea kaikki tonteista omiin asumistarpeisiin kiinnostuneet yksityishenkilöt ja perheet. Tontit ovat esillä ja haettavissa Oulun Seudun karttapalvelussa Karttatiellä. Haut järjestetään seuraavasti:

  • Kevään lisähaku (syksyn tonttihauista peruuntuneet tontit) 27.3.–29.3.2023
  • Syksyn omakotitonttihaku 14.8.–4.9.2023
  • Syksyn lisähaku 30.10.–1.11.2023

Kevään tonttihakuun saapui 47 hakemusta ja tontteja varataan 24 kpl. Varaamatta jääneet tontit löytyvät karttatieltä jatkuvasta hausta.

Kevään lisähaussa ja syksyn tonttihaussa hakija voi päättää ostaako vai vuokraako hakemansa tontin. Tällöin käytössä on 10 vuoden karenssiehto eli tonttia ei voi hakea, jos hakijat ovat vuokranneet tai ostaneet tontin kaupungilta vuonna 2013 tai sen jälkeen.

Kunnallisteknisiä hakkuita tehdään Hiukkavaaran, Vähäojan, Korvenkylä ja Vesalanmäen alueilla siten, että myös tontin puolelta kaadetaan puita.

Materiaalit:

Jatkuvasti haettavat omakotitontit ovat haettavissa

Jatkuvasti haettavat omakotitontit ovat tarkoitettu yksityishenkilöille ja perheille omaan asumistarpeeseen Karttatiellä. Jatkuvan haun tontteihin päivitetään arki aamuisin klo 8.00 sellaiset tontit, joiden varaus on peruuntunut. Tontit ovat ensin nähtävillä viikon ajan ja haettavissa nähtävillä oloajan jälkeen klo 8.00 alkaen.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Samalta hakijalta tai samasta kotitaloudesta hyväksytään yksi hakemus.

Varauspäätöksen saatuaan hakija tekee tontille tarvittavat maaperätutkimukset perustamistapalausuntoineen ennen vuokrasopimuksen tai kauppakirjan allekirjoittamista. Maaperätutkimus tulee teetättää rakennusvalvonnan ohjeiden mukaisesti, katso kohdasta pohjatutkimuksen ja perustamistapaesityksen vaatimus. Varaa maaperätutkimuksen teetättämiseen runsaasti aikaa, sillä perusteellisten tutkimustulosten saaminen voi viedä aikaa jopa 3 kuukautta.

Tonttihakuihin liittyvää ohjeistusta:

Yhteystiedot

Tonttien hakemiseen liittyen yhdyskunta- ja ympäristöpalveluissa sinua auttavat:

Siirry asiointipalveluun

Tonttihakemus

Oulun kaupungin haettavat tontit ovat esillä Karttatie-palvelussa. Tonttihakemuksen voi tehdä suoraan palvelun kautta.

> Lisätietoja palvelun esittelysivuilla
>>  Siirry asiointipalveluun 

>>> Ohjeet tonttien hakemiseen (video)

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/omakotitontit