Omakotitontit

Nainen kävelee koiran kanssa omakotitaloalueella.

Omakotitonttien kevään haku 19.2.2024 klo 16 asti

Haettavana on 27 omakotitonttia, jotka sijaitsevat:

  • Vanhassa Hiukkavaarassa, Jääkärinkangas 11 tonttia 
  • Oulunsalossa, 5 tonttia
  • Korvenkylässä 7 tonttia  
  • Ritaharju, Vähäoja 4 tonttia

Tontit myydään tarjousten perusteella suljetulla tarjouskilpailulla. Tonttia voivat hakea myös sellaiset hakijat, joilla muutoin olisi voimassa karenssiaika Oulun kaupungin tonttihakuun.

Omakoti­tont­tihaut vuonna 2024

Kaupunki järjestää kaksi määräaikaista omakotitonttihakua ja kaksi lisähakua vuonna 2024. 

Hakuajankohdat:

  • Kevään omakotitonttihaku: 29.1.–19.2.2024 (tarjousten perusteella)
  • Kevään lisähaku: 25.3.–27.3.2024 (perutut vuokratontit)
  • Syksyn omakotitonttihaku: 12.8.–2.9.2024 (vuokrattavaksi tai ostettavaksi)
  • Syksyn lisähaku: 4.11.–6.11.2024 (perutut vuokratontit)

Tontteja on haettavana eri puolilta Oulua. Voit tutustua haettavina olleisiin tontteihin alla olevista materiaaleista. Hakuajan päättymisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei huomioida hakemuksia käsiteltäessä.

Vuonna 2024 otetaan käyttöön tontin saajille 550 euron suuruinen käsittelymaksu, jos hausta saatu tontti perutaan ennen varausmaksun maksamista tai ennen maanvuokrasopimuksen tai kauppakirjan allekirjoittamista. Muutoin käsittelymaksut (varausmaksu) pysyvät ennallaan.

Tonttien myynti- ja vuokrahinnat noudattavat vyöhykehintaa, joka on sidottu elinkustannusindeksiin. Kevään lisähaussa ja syksyn haussa sekä syksyn lisähaussa hakija voi päättää ostaako vai vuokraako hakemansa tontin. Tällöin käytössä on 10 vuoden karenssiehto, eli tonttia ei voi hakea jos hakijat ovat vuokranneet tai ostaneet tontin kaupungilta vuonna 2014 tai sen jälkeen. 

Kunnallisteknisiä hakkuita tehdään Hiukkavaaran, Vähäojan, Korvenkylän ja Niemenrannan alueilla siten, että myös tontin puolelta kaadetaan puita.

Omakotitonttien 2024 vuosikellossa kerrotaan omakotitonttien hakuajoista.
Omakotitonttien 2024 vuosikellossa kerrotaan omakotitonttien hakuajoista.

Omakotitonttien jatkuva haku

Jatkuvan haun tontteihin päivitetään peruuntuneita tontteja. Tontit ovat ensin nähtävillä viikon ajan ja haettavissa nähtävillä oloajan jälkeen klo 8.00 alkaen. Omakotitonttien jatkuva haku keskeytetään määräaikaisten hakujen ajaksi. 

Tontti varataan hakemuksen ensimmäisenä jättäneelle. Jos ohjelma ei anna lähettää tekemäänne hakemusta, todennäköisesti joku muu on ehtinyt lähettää hakemuksen ennen teitä. Samalta hakijalta tai samasta kotitaloudesta hyväksytään yksi hakemus.

Varauspäätöksen saatuaan hakija tekee tontille tarvittavat maaperätutkimukset perustamistapalausuntoineen ennen vuokrasopimuksen tai kauppakirjan allekirjoittamista. Maaperätutkimus tulee teetättää rakennusvalvonnan ohjeiden mukaisesti, katso kohdasta pohjatutkimuksen ja perustamistapaesityksen vähimmäisvaatimukset. Varaa maaperätutkimuksen teetättämiseen runsaasti aikaa, sillä perusteellisten tutkimustulosten saaminen voi viedä aikaa jopa 3 kuukautta.

Tontti­ha­kuihin liittyvää ohjeistusta:

Yhteystiedot