Oulun seudun lintutornit

Hietasaaren lintutorni.

Oulun seudulla on 23 lintutornia tai -lavaa, jotka soveltuvat seudun monipuolisen linnuston ja muun luonnon tarkkailuun, maisemien ihailuun sekä opetuskohteiksi. Ne sopivat niin vaativille lintuharrastajille kuin muille luonnosta kiinnostuneille. Useimmat lintutornit sijaitsevat rannikolla merkittävillä lintualueilla. Sisämaan torneilla ympäristönä on useimmiten järvi- tai suoluonto. Torneista pystyy tarkkailemaan lintuja häiritsemättä niiden elämää.

Joidenkin tornien viereen pääsee ajoneuvolla ja toisille kävellään luonto- ja retkeilypolkuja pitkin. Jotkin sopivat myös liikuntarajoitteisille, mikä erikseen mainitaan erikseen tornikuvauksissa. Useimmille torneille on opastus.

Liikkuessasi luontopoluilla tai kulkiessasi lintutorneille pysyttele merkityillä reiteillä, ettet häiritsisi turhaan lintuja ja muuta luontoa. Pysäköi autosi niin, että muutkin mahtuvat pysäköimään ja liikkumaan. Ota aina huomioon paikalliset asukkaat, äläkä roskaa ympäristöä.

Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ja Oulun seudun ympäristötoimi toivottavat antoisia luontoretkiä ja elämyksiä Oulun seudun monipuolisessa luonnossa!

Lintutorniesite on julkaistu keväällä 2015 niin suomeksi kuin englanniksi. Siitä löydät tiedot seudun torneista, niiden sijainnista, pääsystä ja varustelusta lintutietoineen.