Huutilampi

Huutilampi sijaitsee Heikinharjussa asemakaavalla vahvistetulla suojelualueella (23 ha)  ja lampea kiertää noin 1,5 km pitkä metsäinen luontopolku. Lammen suoreunus on umpeenkasvanut ja siihen tutustumisessa on noudatettava varovaisuutta. Alueelta löytyy lisäksi ympäristöpolku ja metsän oppimispolku. Ympäristöpolku haarautuu Huutilammelta Kuivasjärven suuntaan sivuten Ruskon kaatopaikkaa. Metsän oppimispolku ylittää Kalimenojan Parsiaismaahan. 

Huomaathan, että maastopyörillä ei tule ajaa pitkospuita pikin, sillä pitkokset menevät pyöräilyn johdosta nopeasti huonoon kuntoon. Huutilammella ei ole nuotiopaikkaa.

Lähes umpeen kasvaneella kosteikolla viihtyvät naurulokit,  tukkasotkat ja myös harvinaiset mustakurkku-uikut. Linnut näkyvät parhaiten alueen lintujentarkkailulavalta.

Keltaisin paaluin merkitty luontopolku lähtee Heikinharjuntien varrelta ja sopii erityisesti koululaisille ja onkin Timosenkosken luontokoulun ahkerassa käytössä. Lähistöltä pääsee myös Auran majalle vievälle valaistulle ulkoilureitille.