Grillaus- ja nuotiopaikat

Grillauspaikka rannalla.
Grillauspaikka Ainolan puistossa.

Oulun puistoissa on grillauspaikkoja, joissa voit vapaasti käydä istumassa ja tulistelemassa. Nuotiopaikat taas sijaitsevat luonnonympäristössä etäämpänä asutuksesta. Kaikki nämä tulistelupaikat löytyvät karttapalvelusta.  

Grillauspaikalle tarvitset mukaasi omat grillihiilet tai polttopuut. Nuotiopuita on tarjolla luontoympäristöissä olevilla nuotiopaikoilla. Kannattaa kuitenkin varata mukaan muutama oma polttopuu, sillä suosituimpina aikoina puut loppuvat nopeasti. Varsinkin Koiteli on niin suosittu tulistelupaikka, että polttopuu pääsee välillä loppumaan. Varaa mukaasi myös sytykkeitä, sillä puista ei saa repiä tuohta eikä oksia sytykkeeksi.

Metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko on grillaus- ja nuotiopaikoilla kielletty. Ajantasaiset varoitukset näet Ilmatieteenlaitoksen sivuilta

Omien grillien käyttäminen puistoissa ei ole suotavaa. Jos kuitenkin haluat käyttää omaa grilliä eväsretkellä, aseta grilli kivituhkalle tai muulle palamattomalle pinnalle. Näin vältetään puistonurmikon palaminen. Kuumat hiilet roskiksissa aiheuttavat palovaaran, joten ne pitää kastella huolellisesti ennen puiston roska-astiaan laittamista.