Grillaus- ja nuotiopaikat

Grillauspaikka Ainolan puistossa.

Grillauspaikkoja puistoissa, nuotiopaikkoja kauempana

Oulun puistoissa on grillauspaikkoja, joissa voit vapaasti käydä istumassa ja tulistelemassa. Nuotiopaikat taas sijaitsevat luonnonympäristössä etäämpänä asutuksesta. Kaikki nämä tulistelupaikat löytyvät karttapalvelusta.  

Grillauspaikalle tarvitset mukaasi omat grillihiilet tai polttopuut, luonnonympäristöissä sijaitsevilla nuotiopaikoilla ei ole nuotiopuita, pois lukien Koiteli ja Letonniemi. Niissäkin kannattaa kannattaa kuitenkin varata mukaan muutama oma polttopuu, sillä suosituimpina aikoina puut loppuvat nopeasti. Varsinkin Koiteli on niin suosittu tulistelupaikka, että polttopuu pääsee välillä loppumaan. Varaa mukaasi myös sytykkeitä, sillä puista ei saa repiä tuohta eikä oksia sytykkeeksi.

Omien grillien käyttö puistoissa

Omien grillien käyttäminen puistoissa ei ole suotavaa. Jos kuitenkin haluat käyttää omaa grilliä eväsretkellä, aseta grilli kivituhkalle tai muulle palamattomalle pinnalle. Näin vältetään puistonurmikon palaminen. Kuumat hiilet roskiksissa aiheuttavat palovaaran, joten ne pitää kastella huolellisesti ennen puiston roska-astiaan laittamista.

Grillaus- ja nuotiopaikat kartalla: