Hietasaari

Hietasaaren alue on maankohoamisrannikkoa, jossa on rehevää kasvillisuutta, vanhaa puisto- ja puutarhalajistoa vanhojen huviloiden ja puutarhojen kirjomaa virkistys- ja ulkoilualuetta. Alueella voi tutustua merenrannan eri kasvillisuusvyöhykkeisiin, rantaniittyihin, rantametsiin, tuoreisiin ja lehtomaisiin kankaisiin sekä runsaaseen linnustoon. Hietasaari sijaistee Oulun kaupungin edustalla keskustan välittömässä läheisyydessä Nallikarin matkailualueen yhteydessä. Pääasiallinen ulkoilureittien aloituspiste on Nallikarissa. Henkilöautolla tai bussilla Nallikariin saavutaan Toppilansalmen sillan kautta. Kävellen ja pyöräillen Nallikariin on noin 3 km matka keskustasta Pikisaaren ja Oulujoen suistosiltojen maisemareitin kautta. Paikallisliikenteen bussi liikennöi Oulun keskustasta suoraan Nallikariin.

Alueen pisimmällä ulkoilureitillä näet kaikki Hietasaaren keskeiset nähtävyydet. Reitti kulkee Nallikarista meren rantaa myötäillen kohti etelää. Reitin varrella on Loistokarin luontolava ja nuotiopaikka sekä Rantakurvin lintutorni, josta reitti kääntyy itään. Nuotiopaikalle ei toimiteta polttopuita. Johteenhovin männikön, Salasalmen luhdan, niittyjen ja pensaikkojen kautta reitti kulkee vanhalle huvila-alueelle ja siitä kevyen liikenteen väylää takaisin Nallikariin.

Loistokarin luontolava ja nuotiopaikka ovat saattajan kanssa liikkuessa esteettömiä lukuun ottamatta märkiä vuodenaikoja, jolloin reitillä kulkeminen voi olla ongelmallista. Mikäli lavalle ja nuotiopaikalle ei halua kulkea Nallikarista rantareittiä pitkin, lyhyempi vaihtoehto on Vaaskiventien päästä.

Hietasaaren rantareitti
Hietasaaren rantareitti.