Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Sovituksista parhaimmat – kamarikonsertti avaa Oulu Sinfonian kauden

Oulu Sinfonian kamarikonserttisarja jatkuu Madetojan salin lavalla sunnuntaina 9.2. klo 14. Ohjelma koostuu vain sovituksista, yhtään alkuperäisversiota ei ole mukana. Tässä konserttikauden avauksessa on mahdollista kuulla, kuinka Mozartin aariat taittuvat englannintorvella ja fagotilla, romanialaiset tanssit baritonitorvella tai kuinka Stravinskyn Pulcinella-baletin orkesterimusiikki sopii sellolle ja pianolle. Esiintymässä ovat baritonitorven soittaja Jukka Myllys, oboisti Sara Tilander, fagotisti Ann-Louise Wägar, viulisti Liina Räikkönen, alttoviulisti Susanna Nietula, sellisti Juhana Ritakorpi ja pianisti Henna Linko. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kausikonserttien sarja alkaa torstaina 13.2. konsertilla, jonka solistina on huippuviulisti Alina Pogostkina. Seuraavana torstaina soivat Vivaldin Vuodenajat Oulun Tuomiokirkossa. Solistina soittaa ja orkesteria liidaa  Ruotsin radio-orkesterin konserttimestari Malin Broman.

Oulu Sinfonia muistaa 450 vuotta sitten syntynyttä William Shakespearea 10.4. konsertillisella musiikkia, joka on syntynyt kirjailijan inspiroimana. Solisteina laulavat Lappeenrannan laulukilpailuvoittajat Eeva Hartemaa ja Aarne Pelkonen sekä Toivo Kuula -laulukilpailun voittaja Juhani Alakärppä. Konsertin johtaa Jyväskylä sinfonian tuore ylikapellimestari Ville Matvejeff. 

Jazz-vivahteinen iskelmäilta on vuorossa vappuaattona saksofonisti Jukka Perkon siivittämänä. Kevään kantaesityksenä 15.5. Oulu Sinfonia soittaa Kärsämäellä Uljas Pulkkiksen Kärsämäki-sinfonian.  Lippuja kevään kaikkiin konsertteihin on saatavana Oulu10:stä ja kaikista sen palvelupisteistä sekä Lippupalvelun kaikista myyntipisteistä. Kaikki kevään konsertit www.oulusinfonia.fi.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia