Ilmastotyö Oulun kaupungissa

Oulun kaupunkistrategiassa on asetettu tavoitteeksi hiilineutraali Oulu vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen eteen tehtävistä toimenpiteistä ja niiden edistymisestä voit lukea Oulun kaupungin ympäristöohjelman verkkosivustolta. Sieltä alasivuilta Ympäristöohjelman seuranta löytyy ympäristöohjelman vuosiraportointi. Noin kahden kuukauden välein julkaistavan uutiskirjeen löydät alasivulta Ympäristöohjelman uutiskirje. Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaista asiaa kaupungin ympäristöohjelman toteuttamisesta. Oulun kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelmasta voit lukea lisää tämän sivuston kohdasta Euroopan kaupunginjohtajien ilmastositoumus.

Pohjois-Pohjanmaan ilmastotiekartta valmistui vuoden 2021 alkupuolella. Tiekartassa tarkastelun kohteena ovat bio- ja kiertotalous, energia, liikenne, maatalous, maankäyttö, metsät ja suot sekä yhteistyö. Myös ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyviä toimenpiteitä on mukana.

Oulun seudun ilmastostrategia hyväksyttiin Oulun kaupunginvaltuustossa kesäkuussa 2009. Strategiassa on esitetty päämäärät ja keskeiset keinot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi. Lue lisää Oulun seudun ilmastostrategiasta (pdf).

Talvinen ilmakuva Oulun keskustasta

 

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34 90015 Oulun kaupunki
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Tiedot esitetään hCard-muodossa.