Ilmastotyö Oulun kaupungissa

Oulun kaupunkistrategiassa on asetettu tavoitteeksi hiilineutraali Oulu vuoteen 2040 mennessä. Tavoitteen eteen tehtävistä toimenpiteistä ja niiden edistymisestä voit lukea Oulun kaupungin ympäristöohjelman verkkosivustolta. Sieltä alasivuilta Ympäristöohjelman seuranta löytyy ympäristöohjelman vuosiraportointi. Noin kahden kuukauden välein julkaistavan uutiskirjeen löydät alasivulta Ympäristöohjelman uutiskirje. Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaista asiaa kaupungin ympäristöohjelman toteuttamisesta.

Oulun seudun ilmastostrategia hyväksyttiin Oulun kaupunginvaltuustossa kesäkuussa 2009. Strategiassa on esitetty päämäärät ja keskeiset keinot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi. Lue lisää Oulun seudun ilmastostrategiasta (pdf).

Pohjois-Pohjanmaan ilmastotiekartta (pdf) valmistui vuoden 2021 alkupuolella. Tiekartassa tarkastelun kohteena ovat bio- ja kiertotalous, energia, liikenne, maatalous, maankäyttö, metsät ja suot sekä yhteistyö. Myös ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyviä toimenpiteitä on mukana. Pohjois-Pohjanmaan ilmastostrategia (pdf) on laadittu vuonna 2010.

 

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34 90015 Oulun kaupunki
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Tiedot esitetään hCard-muodossa.