LINKKEJÄ:

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura

Kestävä Vihreä lippu -taso

Reilu kauppa

Syyslukukaudella 2011 Suomen Ympäristökasvatuksen seura (SYKSE) siirsi koulumme Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena siitä, että ympäristökasvatus on vakiintunut koulussamme kiinteäksi osaksi jokapäiväistä toimintaamme.

Ympäristökasvatus on laajentunut muutaman ihmisen innostuksesta koko koulun yhteiseksi asiaksi. Käytänteistä kierrätys on vakiintunut parhaiten: sitä toteutetaan luokissa, opettajien ja avustajien huoneissa sekä monistushuoneessa. Myös ulkona on kierrätys- ja jätelaatikot lukollisessa katoksessa. Kierrätys järjestetään myös koulun tapahtumissa, esim. jokavuotisessa UNICEF-kävelyssä. Muutenkin monet koulussamme toteutettavat UNICEF-tapahtumat tukevat kestävän kehityksen toimintaperiaatteita:Anna ja Toivo -nuket tehdään kierrätysmateriaaleista, Vaihtajaisissa kierrätetään käytettyjä kirjoja, leluja, pelejä yms., Kansainvälisenä vesipäivänä pidetään työpajapäivä, jonka aikana käsitellään vesi-, jäte-, energia- ja lähiympäristöteemoja eri näkökulmista ja Vanhempaintoimikunta avustaa hankkimaan välituntipelivälineitä, jotka mielellään ovat Reilun kaupan tai UNICEF-tuotteita. Sekä UNICEF-koulujen Lukutaitopäivä että Vihreä lippu -päivä sattuvat samalle päivälle, 2. helmikuuta. Niitä juhlistamme siten, että isommat oppilaat antavat pienemmille aineettomia lahjoja, joista ei jää jätettä, lukemalla sekä koulussa että läheisessä päiväkodissa ääneen satuja ja tarinoita.

Vihreä lippu –toimintamme motto on "Vähän päivässä on paljon vuodessa". Koulumme on edelleen VIP UNICEF -koulu, joten kansainvälisyyskasvatus tulee olemaan keskeinen asia kestävän kehityksenkin osalta. Koulun visiona on monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyskasvatuksen yhä tietoisempi kehittäminen ja laajentaminen kohti globaalikasvatusta – yhteisvastuuseen kasvamista.

  Takaisin etusivulle