Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

< Takaisin

Varhaiskasvatuksen keskitetty haku syksyksi 2021 on avoinna 8.–21. helmikuuta

Elokuussa 2021 vapautuvia varhaiskasvatus- ja kerhopaikkoja haetaan ensisijaisesti sähköisesti 8.-21.2.2021. Jos tiedät tarvitsevasi lapsellesi paikkaa päiväkotiin, perhepäivähoitajalle tai avoimen varhaiskasvatuksen kerhoon syksyllä 2021, sinun kannattaa tehdä hakemus keskitetyn haun aikana.

Linkin sähköiseen hakemukseen saat sivulta: www.ouka.fi/oulu/paivahoito-ja-esiopetus/sahkoinen-asiointi.

Keskitetyn haun tarkoituksena on varmistaa jokaiselle lapselle perheen toivoma varhaiskasvatuspaikka jo hyvissä ajoin ennen lapsen varhaiskasvatuksen alkamisajankohtaa. Myös päiväkotien on helpompi suunnitella elokuussa aloittavien ryhmien kokoonpanot ja tarvittavat resurssit.  


Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa tai kerhopaikkaa myös muina ajankohtina

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden lasten hoitotarpeen mukaan.

Sähköinen hakemus tulee jättää neljä (4) kuukautta ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamisajankohtaa. Jos kyseessä on äkillinen työllistyminen tai äkillinen opintojen alkaminen, eikä varhaiskasvatuspaikan tarve ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Tällöin emme kuitenkaan voi taata paikkaa toivomastasi paikasta.

Suosittelemme paikan hakemista 8.– 21.2.2021 myös siinä tapauksessa, että olet vasta hakeutumassa työhön tai opiskelemaan. Hakemuksen tietoja voi aina päivittää myöhemmin tilanteiden muuttuessa. Hakemus on myös mahdollista perua, jos paikkaa ei tarvitakaan.
 

Avoimen varhaiskasvatuksen maksuttomat kerhot

Avoimen varhaiskasvatuksen maksuttomat kerhot ovat hyvä ja kevyempi vaihtoehto lapsille, joilla ei ole tarvetta koko- tai osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen. Perheen saama kotihoidontuki tai palvelutakuu eivät ole este kerhoihin osallistumiselle. 

Lapsi voi osallistua yhteen kaksi tai kolme kertaa viikossa kokoontuvaan kerhoon. Tämän lisäksi hän voi käydä perhekerhossa yhdessä tutun aikuisen kanssa.

Lisätietoa avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista: www.ouka.fi/oulu/paivahoito-ja-esiopetus/avoin-varhaiskasvatus
 

Palveluohjauksesta lisätietoja
 

Jos tarvitset lisätietoja varhaiskasvatuspalveluista tai haluat keskustella lapsellesi sopivimmasta vaihtoehdosta, voit olla yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Puhelinpäivystys toimii kaikkina arkipäivinä klo 9-12, p. 08 558 45300. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen varhaiskasvatus[at]ouka.fi.
 

Jakolinkki

Esiopetuksen Wilma

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja