Alueen suunnittelu, kaavoitus ja rakentaminen

Havainnekuva Hartaanselänrannasta. Kuva Oulun kaupunki.
Havainnekuva näyttää, miltä Hartaanselänrannan alue tulee näyttämään tulevina vuosina, kun alue on rakennettu ja Hartaansilta on valmis. Kuva: Oulun kaupunki.

Hartaanselänrannan alueen kehittäminen on vaatinut määrätietoista, pitkäjänteistä ja visionääristä kaupunkisuunnittelua, jonka taustalla ovat vaikuttaneet Oulun kaupungin strategiset maankäytön ja elinvoiman kehittämisen tavoitteet.

Hartaanselänrantaan on menneisyydessä sijoittunut oululaista teollisuustoimintaa ja huvila-asumista. Alueen kehittäminen uudelleen pääosin asumiskäyttöön alkoi vuonna 2018, kun Oulun kaupunki päätti hakea Asuntomessutapahtumaa vuodelle 2025. Hartaanselänrannan alueen suunnittelu ja kaavoitus on toteutettu vuosien 2019-2022 välillä. Hartaanselänrannan katujen ja ympäristön rakentaminen on alkanut vuonna 2023 alueesta, jolla järjestetään Asuntomessutapahtuma kesällä 2025. Asuntomessuilla esiteltävien kotien rakentaminen alkaa pääsääntöisesti keväällä 2024.

Kaikki Hartaanselänrannan alueeseen liittyvät suunnitelmat ja kaavamateriaalit tausta-aineistoineen löydät Hartaanselänrannan hankesivulta.

Hartaanselänrannan alueen suunnittelun ja rakentamisen prosessi

2018 - Päätös alueen kehittämisestä ja Asuntomessutapahtumasta

2019 - Suistokaupunkivisio ja arkkitehtuurikilpailu

2020 - Maankäytön yleissuunnitelma

2021 - Asemakaavaluonnokset ja siltakilpailu

2022 - Asemakaavat sekä katu- ja ympäristösuunnitelmat

2023-2025 - Aluerakentaminen ja asuntomessurakentaminen

2025 - Asuntomessutapahtuma

2026 - Tonttien ja alueen rakentaminen jatkuu