Loma-aikojen aukiolopoikkeukset

Tavallisimmat loma-ajat tuovat muutoksia varhaiskasvatuksen aukioloihin. Syyslomaviikolla (viikko 43), joulun aikaan, talvilomaviikolla (viikko 10) ja kesäaikana (kesä-, heinä- ja elokuu) kunnalliset päiväkodit ovat avoinna niin, että ryhmät ja toisiaan lähellä olevat päiväkodit yhdistävät toimintaansa. Esiopetusta ja avointa varhaiskasvatusta ei kyseisinä aikoina järjestetä. Perhepäivähoidossa toiminta on supistettua hoitajien lomien vuoksi. Yksityiset palveluntuottajat tiedottavat asiakasperheitään yksikkönsä aukiolopoikkeuksia.

Esiopetuksen syys-, joulu- ja talvilomien ajalta esiopetus + varhaiskasvatuksessa olevilta lapsilta ei peritä kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksua, vaikka lapsi olisikin hoidossa. Pelkässä maksuttomassa esiopetuksessa olevalta lapselta ei peritä tilapäisen varhaiskasvatuksen osapäivämaksua syys-, joulu- ja talvilomien aikana, vaikka lapsi olisikin hoidossa.
 

Jatketun aukiolon ja yöhoidon aukiolopoikkeukset

Jatkettua ja yöhoitoa tarjotaan kaikkina muina aikoina, paitsi jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Pääsiäisenä v.2020 avoinna ovat Ainolan Varpula, Länsituuli, Kuukkeli, Värttö, Välikylä ja Kuovit.  

Juhannusaatto 2020

Juhannusaattona avoinna ovat Ainolan Varpula, Välikylä, Länsituuli ja Kuukkeli. Mikäli lapsi tarvitsee jatkettua/yöhoitoa edellä mainittuna päivänä, ole yhteydessä päiväkodin johtajaan.

Varhaiskasvatus kesällä 2020 kunnallisissa päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa

Kaupungin päiväkodit ja perhepäivähoitoyksiköt palvelevat perheitä koko kesän. Päiväkodit voivat yhdistää toimintaansa, koska lapsia on paljon kotihoidossa koronaepidemian vuoksi. Toimintaa järjestetään kuitenkin niin, että lasten ja henkilöstön on mahdollista toimia väljissä tiloissa ja kaikille pienryhmille on riittävästi tilaa.

Aikaisempina vuosina on heinäkuussa järjestetty päivystysluontoista palvelua muutamassa päiväkodissa/alue. Tällaista keskitystä ei nyt tehdä vaan noin puolet kunnallisista päiväkodeista on avoinna koko kesäkauden 1.6. - 31.8.2020.

Perhepäivähoidossa toimintaa supistetaan hoitajien lomien aikana.

Yksityiset palveluntuottajat tiedottavat asiakasperheitään yksikkönsä aukiolopoikkeuksista ja yksityisten päiväkotien kesäpäivystyksestä.