Esikoululaisten uinninopetus

"

Esiopetussuunnitelman mukainen (maksuton) viikon vesileikkikoulu kuusivuotiaille esikoululaisille järjestetään tulevana kautena Oulun (Raksila), Raatin  ja Vesijatulin (Haukipudas) uimahallissa. 

Päiväkodin henkilökunta vastaa lapsista puku- ja pesutiloissa ja tuovat lapset allastiloihin. Allastiloissa vastuu opetuksesta on uinninopettajalla. Jos ryhmässä on erityislapsia jotka tarvitsevat avustajan veteen, tulee se järjestää päiväkodin kautta.

Vesileikkikoulun tavoite

Vesileikkikoulun tavoitteena on, että lapsi oppii itsenäisen liikkumisen vedessä, kastautuu, kastelee kasvonsa ja oppii puhaltamaan veteen.

Lapsen uimavarusteet

Uima-asu, pyyhe- ja laudeliina laitetaan nimellä varustettuun kassiin. Lapset voivat ottaa omat uimalasit mukaan, halliltakin voi lainata.

Päiväkodin ja uimahallin väliset kuljetukset

Uimakoulu ja kuljetukset ovat maksuttomia (huom. linja-auto max. 50 henkilöä). Yksityiset päiväkodit järjestävät ja maksavat kuljetukset itse. Kuljetuksista vastaa Saaga travel. Yhteyshenkilö Pentti Tiitinen, pentti@saagatravel.fi puh. 040 652 1082

Päiväkotien uintivuorot

Päiväkotien uintivuorot syksy 2023 - kevät 2024 (päivitetty syyskuussa)

Uintivuorot exceltaulukossa.

Ylikiimingin, Yli-Iin, Alakylän ja Tirinkylän eskareiden uinnit sovitetaan koulu-uintien kanssa. Oulunsalon kouluilla olevat eskarit uivat koulu-uintien yhteydessä ja saavat sieltä tiedot. Kirkonkylän koulun , Niemenrannan koulun, Kristillisen koulun ja Ruotsalaisen koulun eskarit uivat koulun uintiviikolla. Steiner päiväkodit Punavarpunen ja Toivonkaari uivat koulun uintiviikolla klo 9.00-10.00.

 

OHJEISTUS PÄIVÄKOTIEN HENKILÖKUNNALLE:

  • Nimilista
    - päiväkoti täyttää ja toimittaa edellisellä viikolla ennen uimakouluviikkoa sähköisesti osoitteeseen uinninvalvonta.raksila@ouka.fi
    - Vesi-Jatulissa uivien ryhmien nimilista lähetetään osoitteeseen uinninvalvonta.jatuli@ouka.fi
  • Uimakouluohjeistus löytyy uintivuorolistojen ensimmäiseltä sivulta.
  • Ilmoittakaa uimaopettajalle ryhmäohjausta varten mahdollisesti huomioitavat asiat - uimaopettajat toivovat saavansa tietoa mikäli oppilaissa on erityishuomioitavaa.