Yö-, ilta- ja viikonloppuhoito

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä. Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin.
 

Lapsen hoitoajat perustuvat vanhempien työvuoroihin

Lapsen päiväkohtaiset hoitoajat vanhempien työ- ja opiskeluaikoineen ilmoitetaan päiväkotiin erillisellä lomakkeella. Hoitoaikavaraukset tehdään viimeistään edeltävän viikon maanantaina. Tällöin perheelle taataan hoito varattuna aikana. Myöhemmin varattuna hoitoa voidaan järjestää vain, jos ryhmässä on vielä tilaa.
 

Aukiolopoikkeukset

Jatkettua ja yöhoitoa tarjotaan kaikkina muina aikoina, paitsi jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Mikäli lapsesi tarvitsee jatkettua/yöhoitoa edellä mainittuina päivinä, ole yhteydessä päiväkodin johtajaan. Pääsiäisenä ja juhannuksena jatkettua ja yöhoitoa järjestetään keskitetysti Ainolan päiväkodin Varpula-ryhmässä. 

Hakeminen vuorohoitoon

Hae lapsellesi vuorohoitoa varhaiskasvatuksen sähköisellä hakemuksella 

Vuorohoitoa tarjoavat päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit

Usein kysyttyjä kysymyksiä vuorohoidosta

Kuka saa hoitopaikan jatketun aukiolon yksiköstä?

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin avoinna olevien päiväkotien hoitopaikat on tarkoitettu niille perheille, jotka vanhempien työn vuoksi (esim. vuorotyö) tarvitsevat lapsilleen hoitoa tavanomaisesta aukiolosta poiketen.

Kuinka aikaisin ja miten varaan hoitoajat?

Hoito varataan riittävän ajoissa joko sähköisesti tai "lapsen hoitojärjestelyt" -kaavakkeella viimeistään kuitenkin viikkoa edeltävänä maanantaina. Kaavakkeeseen merkitään omat ja/tai puolison/avopuolison työvuorot ja lapsen hoitoaika. Työmatkaan kuluva aika huomioidaan lapsen hoitoaikaa suunniteltaessa. jos vanhempi tekee yötyötä, yövuoron jälkeiseen nukkuma-aikaan varataan noin 8 tuntia siitä alkaen, kun vanhempi on kotiutunut.

Miksi hoitovaraukset on tehtävä etukäteen?

Vuorohoitoyksiköiden aukiolo perustuu lasten todelliseen hoidontarpeeseen ja henkilökunta mitoitetaan tarkasti hoitovarausten mukaisesti. Toimivalla varaussysteemillä taataan se, että henkilökuntaa on riittävästi paikalla tarjoamassa hoitoa, kasvatusta ja opetusta ja näin varmistetaan lapselle laadukas varhaiskasvatus myös vuorohoidossa. Varausten perusteella tilataan lapsille päivittäiset ateriat. lasten turvallisuuden vuoksi on ensiarvoisen tärkeää, että henkilökunta tietää mihin aikaan lapset tulevat ja lähtevät.

Mitä jos unohdin varata hoitoajat?

Mikäli hoitoaikavaraukset ovat jääneet toimittamatta, emme voi luvata että voimme järjestää lapselle hoitoa tarvitsemananne aikana. Mitoitamme henkilökunnan aina varattujen hoidontarpeiden mukaan.

Jos joudun ylitöihin?

Jos joudut ylitöihin/töihin vapaapäivänä, tarkista aina päiväkodista mahtuuko lapsesi hoitoon ennen kuin lupaudut.

Jos sairastun itse, voinko tuoda lapseni hoitoon?

Oman sairautesi aikana tai hoitaessasi lapsen sairastunutta sisarusta kotona lapsesi voi olla hoidossa päivävuorossa - ei siis alkuperäisen hoitovarauksen mukaisesti esim. iltaisin tai viikonloppuisin. Ole yhteydessä lapsen päiväkotiin/ryhmäperhepäiväkotiin.

Voinko tuoda lapseni hoitoon kun olen itse vapaapäivällä?

Vanhemman / puolison / avopuolison vapaapäivät ovat aina myös lapsen vapaapäiviä. mahdollisesta hoidosta näinä päivinä on aina erikseen sovittava henkilökunnan kanssa. Viikonlopuille sattuvat vapaat ovat aina myös lapsen vapaapäiviä.

Voinko tuoda lapseni vuorohoitoon omien henkilökohtaisten menojeni vuoksi?

Emme tarjoa vuorohoitoa harrastustoiminnan ja vapaa-ajan/iltarientojen aikana. Vuorohoitoa tarjotaan vain vanhempien työn vuoksi (esim. vuorotyö).

Saako lapseni jatkaa samassa päiväkodissa, jos vuorohoidon tarve päättyy?

Ei saa. kun vuorohoidon tarve päättyy, lapselle järjestetään mahdollisimman pian hoidon tarpeen mukainen hoitopaikka lähialueen päiväkodista. Uusi päiväkoti voi olla joku muukin lähialueen päiväkoti, kuin se, jota perhe ensisijaisesti toivoo.

Mihin aikaan lapseni saa päiväkodissa ateriat?

Vuorohoidossa tarjottavat ateriat ovat aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Lapselle kuuluu hänelle varatun vuoron mukaiset ateriat. Normaalisti hoitopäivään sisältyy kaksi väliateriaa ja yksi pääateria.

 

Kysyttävää varhaiskasvatuksesta?

  • Käyntiosoite work Varhaiskasvatuksen palveluohjaus, Oulu10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 45300
  • Sähköposti
  • Aukioloajat Puhelinpäivystys arkisin
    klo 9.00–12.00
  • Palveluohjauksesta saat ohjausta ja neuvontaa varhaiskasvatuksen asioihin liittyen (esim. päiväkotipaikan hakeminen).
Tiedot esitetään hCard-muodossa.
 

Esiopetuksen Wilma

Wilma-ohje huoltajille (pdf)
 

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Tulosta tästä:

Lomake hoidon tarpeen ilmoittamiseen (3 viikon jakso) kunnallisessa varhaiskasvatuksessa (pdf)
 

Katso myös: