Yksityinen varhaiskasvatus

Kuvassa lasten hiekkalapioita ja hiekkaämpäri


Yksityinen päiväkotihoito 

Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Yksityinen perhepäivähoito

Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokoaikaista ja yksi osa-aikaista varhaiskasvatusta tarvitseva lapsi, joka on esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. 

Yksityisen varhaiskasvatuksen tuet

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli myönnetään (ilman erillistä hakemusta) silloin, kun perhe on hakenut yksityiseen päiväkotiin, saanut varmistuksen varhaiskasvatuspaikasta ja palvelun tuottaja on ilmoittanut hoidon aloittamisesta varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Toimita tuloselvitykset eVakan kautta palvelusetelin omavastuuosuuden määrittämistä varten.

Oulun kaupungin palvelusetelin arvo maksimissaan on 1.8.2023 alkaen alle 3-vuotiaasta lapsesta 1572 €, yli 3-vuotiaasta lapsesta 925 €. Yksityisen perhepäivähoidon palvelusetelin arvo on 874 €. Mikäli varhaiskasvatuspaikan hinta on enemmän kuin palvelusetelin arvo, erotuksen maksaa perhe.

Jos et valinnut palveluseteliä, hae yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää Kelalta.

Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta

Yksityistä varhaiskasvatusta valvoo Oulun kaupunki. Oulussa yksityisen varhaiskasvatuksen valvontatehtäviä hoitaa varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi.

 

eVakaan liittyvissä ongelmatilanteissa voit tehdä palvelupyynnön osoitteessa: https://palvelupyynto.siku.ouka.fi/customerui

Kysyttävää yksityisestä varhaiskasvatuksesta?

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus
p, 08 558 45300 (palvelunumero, paina 1)

Palvelukoordinaattorit:

Katariina Hyrkäs, keskinen alue
p. 044 703 5306

Paula Sakaranaho, pohjoinen alue
p. 044 703 4006

Marja Padatsu, itäinen alue
p. 044 703 6988

Mirva Pietarila, Korvensuora ja Myllyoja
p. 050 5629 723

Ellinoora Jäntti, eteläinen alue
p. 040 193 1895

 

Kysyttävää asiakasmaksuista?

  • Käyntiosoite work Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi, Oulu10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 75, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 45300 (palvelunumero, valitse numero 2)
  • Sähköposti
  • Aukioloajat Puhelinpäivystys tiistaista torstaihin klo 9.00 - 12.00
  • Asiakasmaksutiimistä saat tietoa varhaiskasvatusmaksuista, tuloselvitysten toimittamisesta sekä maksu- ja palvelusetelipäätöksiin liittyvistä asioista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Apua arkeen

Koetko tarvitsevasi tukea lapsiperhearkeen? Pyydä  apua  -napilla voit kertoa avun tarpeestasi.  

 

 

Maksulaskuri

Voit arvioida asiakasmaksun suuruuden maksulaskurin avulla, jos olet valinnut yksityisen hoidon tukimuodoksi palvelusetelin.  Huom! maksulaskuri on vain suuntaa-antava. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi laskee lopullisen asiakasmaksun toimittamiesi tulotietojen ja lapselle valitun palvelun laajuuden perusteella.

Käytä palvelua, kun lähetät meille sähköpostia, joka sisältää henkilötietoja tai muuta luottamuksellista tietoa. Suojatun sähköpostiviestin lähettäminen edellyttää rekisteröitymisen palvelun käyttäjäksi.

Tutustu ohjeeseen suojatun sähköpostin lähettämisestä (pdf)

Rekisteröidy suojatun sähköpostin käyttäjäksi

Päiväkodit kartalla

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus.ouka.fi

Kaikki perheen asiat samassa paikassa. Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki perheen olennaiset asiat löydät Oulun uudesta lapsuus.ouka.fi -palvelusta.