Yksityinen varhaiskasvatus


Yksityinen päiväkotihoito 

Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Yksityinen perhepäivähoito

Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Yksityisiä perhepäivähoitajia valvoo Valvira ja Oulun kaupunki.

Kunnallinen päiväkoti- ja perhepäivähoito

Tutustu kunnallisen päiväkoti- ja perhepäivähoidon tarjontaan täällä.

Hakeminen yksityiseen varhaiskasvatukseen

Hakeminen yksityiseen päiväkotiin 

Tee sähköinen päivähoitohakemus. Hakemuksen teon jälkeen ota yhteyttä yksityiseen päiväkotiin ja tiedustele lapsellesi hoitopaikkaa. Vapaita paikkoja voit tiedustella myös varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimistä. Jos yksityisessä päiväkodissa ei ole vapaita paikkoja, ilmoita asiasta varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimiin päivähoitohakemuksen hakutoiveiden muuttamista varten.

Palveluseteliä ei tarvitse hakea erillisellä hakemuksella. Se myönnetään, kun perhe on hakenut yksityiseen päiväkotiin, saanut varmistuksen päivähoitopaikasta ja palvelun tuottaja on ilmoittanut hoidon aloittamisesta varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Jos et valinnut palveluseteliä, hae yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää Kelalta.

Lisätietoja yksityisistä päiväkodeista löydät täältä.

 

Hakeminen yksityiseen perhepäivähoitoon

Tee sähköinen päivähoitohakemus. Ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimiin, josta saat tietoa vapaista hoitopaikoista. Saat tietoa vapaista hoitopaikoista myös Oulun yksityiset päivähoitajat ry:n kotisivuilta. Tämän jälkeen ota yhteyttä yksityiseen perhepäivähoitajaan ja tiedustele lapsellesi hoitopaikkaa. Jos yksityisellä perhepäivähoitajalla ei ole vapaita paikkoja, ilmoita asiasta varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimiin päivähoitohakemuksen hakutoiveiden muuttamista varten.

Palveluseteliä ei tarvitse hakea erillisellä hakemuksella. Se myönnetään, kun perhe on hakenut yksityiseen perhepäivähoitoon, saanut varmistuksen päivähoitopaikasta ja palvelun tuottaja on ilmoittanut hoidon aloittamisesta varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Hoitajan palkkaaminen kotiin

Perhe voi palkata työsopimussuhteisen perhepäivähoitajan yksityisen hoidon tuen avulla. Kyseessä on työsuhde, jossa perhe on työnantaja ja hoitaja työntekijä. Perhe etsii hoitajan itse. Työsopimussuhteisen hoitajan tulee olla täysi-ikäinen.

Perhe ja heidän työntekijänsä sopivat yhteisen tapaamisen palvelukoordinaattorin kanssa. On toivottavaa, että sekä työnantaja että työntekijä ovat mukana tapaamisessa.

 

Palvelukoordinaattorit:

Meriti Veki, keskinen alue, p. 044 703 5306
Paula Sakaranaho, pohjoinen alue, p. 044 703 4006
Marja Padatsu, itäinen alue, p. 044 703 6988

Sini Kahelin, eteläinen alue p. 050 562 9723

Sinustako yksityinen perhepäivähoitaja?

Oulun kaupunki hyväksyy uusia yrittäjiä kaksi kertaa vuodessa. Yksityisellä perhepäivähoitajalla tulee olla alalle soveltuva koulutus. Yksityiseksi perhepäivähoitajaksi hakeutuville järjestetään perehdytys kaksi kertaa vuodessa. Ole yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimiin, jos olet kiinnostunut toimimaan yksityisenä perhepäivähoitajana.

Perehdytyksessä käydään läpi yksityisenä perhepäivähoitajana toimimiseen liittyviä asioita, kuten esim. yrittäjänä toimimiseen liittyviä asioita, palveluseteliasioita, koulutuksia, omavalvontasuunnitelman tekeminen, vastuuasiat jne.

Yksityinen perhepäivähoitaja hoitaa lapsia kotonaan, joten tilojen tulee olla turvalliset ja soveltua lasten leikkeihin, lepoon ja ruokailuun. Hoitaja voi valita itse hoidettavat lapset sekä päättää hoidon hinnan. Yhdellä hoitajalla saa olla hoidettavanaan enintään neljä alle kouluikäistä lasta. Mukaan lasketaan hoitajan omat alle kouluikäiset lapset. Lisäksi hoitoon voi ottaa yhden osapäivähoitoa tarvitsevan esiopetus- tai kouluikäisen lapsen.

Kysyttävää yksityisestä varhaiskasvatuksesta?

Palvelukoordinaattorit:

Meriti Veki, keskinen alue,
p. 044 703 5306

Paula Sakaranaho, pohjoinen alue,
p. 044 703 4006

Marja Padatsu, itäinen alue,
p. 044 703 6988

Sini Kahelin, eteläinen alue
p. 050 562 9723

Kysyttävää asiakasmaksuista

  • Käyntiosoite work Oulu10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Puhelin Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut
    work 08 558 45300
  • Sähköposti
  • Aukioloajat Puhelinpäivystys klo 9 - 12
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Maksulaskuri

Voit arvioida asiakasmaksun suuruuden maksulaskurin avulla, jos olet valinnut yksityisen hoidon tukimuodoksi palvelusetelin.  Huom! maksulaskuri on vain suuntaa-antava. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi laskee lopullisen asiakasmaksun toimittamiesi tulotietojen ja lapselle valitun palvelun laajuuden perusteella.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus.ouka.fi

Kaikki perheen asiat samassa paikassa. Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki perheen olennaiset asiat löydät Oulun uudesta lapsuus.ouka.fi -palvelusta.