Yksityinen varhaiskasvatus


Yksityinen päiväkotihoito 

Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Yksityinen perhepäivähoito

Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. 

Yksityisen varhaiskasvatuksen tuet

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli myönnetään (ilman erillistä hakemusta) silloin, kun perhe on hakenut yksityiseen päiväkotiin, saanut varmistuksen päivähoitopaikasta ja palvelun tuottaja on ilmoittanut hoidon aloittamisesta varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Oulun kaupungin palvelusetelin arvo on alle 3-vuotiaasta lapsesta 1266 €, yli 3-vuotiaasta lapsesta 825 €. Mikäli varhaiskasvatuspaikan hinta on enemmän kuin palvelusetelin arvo, erotuksen maksaa perhe.

Jos et valinnut palveluseteliä, hae yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää Kelalta.

Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonta

Yksityistä varhaiskasvatusta valvoo Oulun kaupunki. Kunnan tehtävänä on toteuttaa yksityisten varhaiskasvatuspalveluiden valvontaa ensisijaisesti antamalla palvelujen tuottamisessa tarpeellista ohjausta ja neuvontaa palvelun tuottajalle sekä seuraamalla toiminnan kehitystä yhteistyössä palvelujen tuottajan kanssa (Varhaiskasvatuslaki 540/2018, luku 10). 

Oulussa yksityisen varhaiskasvatuksen valvontatehtäviä hoitaa varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi.

 

Kunnallinen päiväkoti- ja perhepäivähoito

Tutustu kunnallisen päiväkoti- ja perhepäivähoidon tarjontaan.

Suojatun viestin lähettäminen

Käytä palvelua, kun lähetät meille sähköpostia, joka sisältää henkilötietoja tai muuta luottamuksellista tietoa. Suojatun sähköpostiviestin lähettäminen edellyttää rekisteröitymisen palvelun käyttäjäksi.

Tutustu ohjeeseen suojatun sähköpostin lähettämisestä (pdf)

Rekisteröidy suojatun sähköpostin käyttäjäksi

Kysyttävää yksityisestä varhaiskasvatuksesta?

Palvelukoordinaattorit:

Elina Tolonen,  keskinen alue,
p. 044 703 5306

Paula Sakaranaho, pohjoinen alue,
p. 044 703 4006

Marja Padatsu, itäinen alue,
p. 044 703 6988

Sini Kahelin, eteläinen alue
p. 050 562 9723

Kysyttävää asiakasmaksuista

  • Käyntiosoite work Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi Oulu10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 75 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 45300
  • Sähköposti
  • Aukioloajat Puhelinpäivystys arkisin klo 9.00 - 12.00
  • Asiakasmaksutiimistä saat tietoa varhaiskasvatusmaksuista, tuloselvitysten toimittamisesta sekä maksu- ja palvelusetelipäätöksiin liittyvistä asioista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Päiväkodit kartalla

Maksulaskuri

Voit arvioida asiakasmaksun suuruuden maksulaskurin avulla, jos olet valinnut yksityisen hoidon tukimuodoksi palvelusetelin.  Huom! maksulaskuri on vain suuntaa-antava. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi laskee lopullisen asiakasmaksun toimittamiesi tulotietojen ja lapselle valitun palvelun laajuuden perusteella.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus.ouka.fi

Kaikki perheen asiat samassa paikassa. Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki perheen olennaiset asiat löydät Oulun uudesta lapsuus.ouka.fi -palvelusta.