Ajankohtaista

< Takaisin

Ranta-Toppilan satamasta kaavaillaan merellisen ja arktisen matkailun keskusta

Oulun kaupunki hakee toimijaa Ranta-Toppilan venesatamaan, johon suunnitellaan Oulun merellisen matkailun uutta keskusta. Paikalle on suunniteltu esim. saunaa, talviuintipaikkaa ja vesiliikuntakeskusta, josta on mahdollista lähteä harrastamaan monipuolisesti eri lajeja. Ranta-Toppila on Oulun vanhin satamapaikka ja mahdollistaa helpon, nopean ja turvallisen pääsyn merelle.

Toimijaa haetaan pienvenesatamaan

Satamaan sitoutuva toimija ottaa 20 vuodeksi vastuun pienvenesataman hoidosta, käytöstä ja kehittämisestä. Myös venesataman laiturirakenteiden rakennuttaminen kuuluu sopimukseen. Toisaalta yrittäjällä tai yrittäjäkumppaneilla on mahdollisuus toteuttaa suunnitelmiensa mukaan alueelle asemakaavassa osoitettua veneilytoimintaan liittyviä rakennuksia 3 000 kem2 sekä satamalaiturille sijoittuvia muita palvelurakennuksia 200 kem2. 

Kaupunki on laatinut Ranta-Toppilan pienvenesataman liiketoimintamahdollisuuksista kartoituksen. Sataman alueesta on laadittu myös yleissuunnitelma ja investointilaskelmia. Yhteistyökumppanin hakuaika on käynnissä 28.8.2020 klo 15 saakka.

Ranta-Toppilan nettisivut

Jakolinkki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaupunkisuunnittelu

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Oulun kaupungin kirjaamo PL 71,
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work Vaihde 08 558 410 Kaupungin puhelinpalvelunro
    08 558 558 00 work
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.