In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Hakeminen päivähoitoon Hakeminen päivähoitoon


Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapsellesi

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden kunnallisiin ja yksityisiin päiväkoteihin sekä kunnalliseen ja yksityiseen perhepäivähoitoon. Sähköinen hakemus tulee jättää neljä (4) kuukautta ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli kyseessä on äkillinen työllistyminen tai äkillinen opintojen alkaminen ja varhaiskasvatuspaikan tarve ei ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen

Oulussa jokaisella lapsella on oikeus vähintään 20 h varhaiskasvatukseen viikossa. 

Oulun vaihtoehdot ovat:

  • 4 tuntia viitenä päivänä viikossa
  • ma - ke yhteensä 20 h
  • ke - pe yhteensä 20 h

Lapsen tarvitseman tuen tai perhetilanteen vuoksi voi laajuus olla yli 20 tuntia. Huoltajan/huoltajien ollessa työssä tai opiskelemassa jokaiselle lapselle tarjotaan perheen tarpeen mukainen varhaiskasvatus. 

Maksuttomana vaihtoehtona perhe voi valita avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnan.

Hakemus tehdään sähköisesti

Hakemus kunnallisiin ja yksityisiin päiväkoteihin, kunnalliseen perhepäivähoitoon ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhoihin tehdään sähköisesti (selaimet Firefox, Google Chrome, IE ja Safari). Huom! Yksityiseen päiväkotiin ei haeta erikseen palveluseteliä, riittää, kun haetaan päivähoitopaikka sähköisesti.

Mikäli sähköinen hakeminen ei onnistu, voit tulostaa paperisen hakemuslomakkeen tästä: Hakemus varhaiskasvatuspalveluihin.  Hakemus toimitetaan osoitteeseen Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi, PL 50, 90150 Oulun kaupunki.

Yksityisten perhepäivähoitajien vapaana olevia paikkoja voi tiedustella varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimistä p. 08 558 45300, varhaiskasvatuksenpalveluohjaus@ouka.fi

Hakemuksen käsittely

Hakemuksen käsittelee varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi, joka ottaa yhteyttä asiakkaaseen käsittelyn edetessä. Jos haluat tehdä muutoksia jättämääsi sähköiseen hakemukseen, ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Paikan vastaanottaminen

Kun perhe saa päätöksen hoitopaikasta, päätöksen mukana tulee vastaanottoilmoitus, jossa perhe vahvistaa hoidon aloittamisajan eli päivän jolloin lapsi aloittaa varhaiskasvatuksessa. Paikka on otettava vastaan viikon kuluessa perheen vahvistamasta aloituspäivämäärästä.

Toiselta paikkakunnalta muuttava saa päivähoitopäätöksen, kun perheellä on kotiosoite Oulussa.

Kysyttävää päivähoidosta?

  • Käyntiosoite work Taka-Lyötyn katu 4, 1. krs, Oulu
  • Puhelin work 08 558 45300
  • Sähköposti
  • Aukioloajat Puhelinpäivystys
    klo 9–15
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

 

Verkkoasioinnin sivuilla
voit mm. hakea päivähoitopaikkaa

Maksulaskuri
Voit arvioida päivähoitomaksun suuruuden maksulaskurin avulla. Valitse kohta Maksut - Arvio päivähoitomaksusta.