Ajankohtaista

< Takaisin

Ryhtyisitkö kehitysvammaisen perhehoitajaksi?

Oulun kaupunki etsii ja valmentaa perhehoitajia kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Haku Oulun kaupungin järjestämään kehitysvammaisten perhehoidon ennakkovalmennukseen on avoinna 31.10.2019 saakka. Hakulomake ja lisätietoa kehitysvammaisten perhehoidon valmennuksesta löytyy osoitteesta www.ouka.fi/vammaistenperhehoito.

Perhehoito voi olla tilapäistä tai jatkuvaa

Perhehoito on kehitysvammaisen henkilön hoitoa ja huolenpitoa perhehoitajan tai perhehoidettavan kodissa.

Perhehoito voi olla osapäiväistä, tilapäistä tai jatkuvaa. Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus perheenomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin.

Ennakkovalmennuksesta tietoa

Oulun kaupunki järjestää kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidosta kiinnostuneille ennakkovalmennuksen maksuttomasti syksyllä 2019. Ennakkovalmennus antaa tietoa perhehoidosta ja välittää kokemuksia perhehoitajana toimimisesta. Valmennukseen osallistujan ei tarvitse tietää tai olla varma halustaan tai kyvyistään perhehoitajan tehtävään.

Perhehoitajana voi toimia henkilö, joka soveltuu työhön koulutuksensa, kokemuksensa tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella. Perhehoitajuus edellyttää valmennukseen osallistumista ja toimeksiantosopimuksen tekemistä kunnan kanssa.

Lisätietoa valmennuksesta ja perhehoidosta voi kysyä hyvinvointipalvelujen asiantuntijalta Hanna-Riitta Kahelinilta hanna-riitta.kahelin (at) ouka.fi, p. 040 182 9618.

 

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte