Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kärkkäinen Griegin jalokiven solistina

Oulussa ystävänpäivänä 14.2. Heini Kärkkäinen soittaa Oulu Sinfonian solistina Edvard Griegin jalokiven, pianokonserton a-molli. Kärkkäinen kuuluu kotimaiseen pianistien kärkikaartiin. Hän on soittanut lukuisten kotimaisten ja ulkomaisten orkestereiden solistina, muun muassa Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin solistina. Hän soittaa mielellään myös kamarimusiikkia ja onkin vakituinen Kuhmon kamarimusiikin taiteilijavieras. Tampereen ammattikorkeakoulussa pianonsoiton yliopettajana toimiva Kärkkäinen on palkittu useista levytyksistään.

Edvard Griegin pianokonsertto on yksi säveltäjänsä tunnetuimmista teoksista. Norjalainen Grieg on säveltänyt helposti lähestyttävää musiikkia. Ehkä juuri siksi se on niin pidettyä. Pianokonsertto on todellinen säveltäjänsä jalokivi, joka näyttäytyy kulloistenkin esittäjiensä kautta aina hiukan erilaiselta. Pianokonsertossa on kuultavissa norjalaisia maalaismaisemia.

Ari Rasilainen johtaa Oulu Sinfoniaa Madetojan salissa pidettävässä konsertissa. Ohjelmassa kuullaan Griegin pianokonserton lisäksi Johan Svendsenin Juhlapoloneesi ja Johannes Brahmsin pianokvartetto Arnold Schönbergin sovittamana sinfoniaorkesterille.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia