Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Jaakko Kuusisto johtaa omia teoksiaan Oulu Sinfonian konsertissa

Oulu Sinfonian kauden toisessa sinfoniakonsertissa Jaakko Kuusistolla on kaksoisrooli: hän on konsertin kapellimestarina ja säveltäjänä. Ohjelmassa on ”Wiima”, jousiorkesterille sävelletty teos, sekä viulukonsertto op. 28, jonka Kuusisto on säveltänyt Elina Vähälälle. Vähälä on sekä kantaesittänyt että levyttänyt teoksen Sinfonia Lahden kanssa ja soittaa siis myös teoksen nyt tämän konsertin solistina. Mainittua levyä on saatavana konsertin yhteydessä. Konsertin päätösnumerona on Pjotr Tšaikovskin ensimmäinen sinfonia, lisänimeltään ”Talviunelmia”.

Jaakko Kuusisto on nykyään vapaa taiteilija, joka jakaa aikaansa viulunsoiton, orkestereiden johtamisen, säveltämisen/sovittamisen ja ainakin musiikkijuhlien suunnittelun kesken. Viulisti Elina Vähälä kuuluu suomalaisten instrumentalistien kansainväliseen kärkikaartiin. Esiintymispyynnöt vievät häntä ympäri maailmaa.

Konsertin jälkeen on jälkikaiku-klubi Madetojan salin aulassa. Siellä on mahdollisuus kuulla illan taiteilijoiden ajatuksia konsertista ja musiikista. Jälkikaiun isäntänä toimii Kimmo Pihlajamaa.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia