Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 11.10.2021 – sairaalahoidon tarve kasvussa, samoin rokotekattavuus

Oulun epidemiatilanne on pääosin ennallaan. Sairaalahoidon tarpeessa on tapahtunut kasvua. Rokotekattavuus nousee viikko viikolta.  Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi tilannetta uudelleen tiistaina 19.10.2021.

Viikolla 40 rokotettiin 5920 henkilöä, mikä on noin 1800 rokotetta vähemmän kuin viikolla 39.  Rokotustavoitteessa (>85%) ovat ykkösannosten osalta kaikki yli 40-vuotiaat, ja toisen annoksen osalta yli 50-vuotiaat. Eniten rokotustavoitteen alapuolella ovat ykkösannosten osalta 12-15-vuotiaat (71%) ja 25-29-vuotiaat (75,7%).

Viime viikon (viikko 40) uusien tartuntojen määrä kasvoi hieman edelliseen viikkoon verrattuna. Altistuneiden määrä pieneni (myös kriteerit ovat muuttuneet) ja joukkoaltistumisten määrä pieneni.

Tartuntalähteinä viikolla 40 olivat perheen sisäiset tartunnat (41 %), yksityiset tapaamiset (noin 18 %). Muita tartuntalähteitä olivat mm. työpaikat ja ravintolat. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen osuus oli 22 prosenttia.

Joukkoaltistumisia tuli ilmi yksi viikon 40 aikana. Joukkoaltistus tapahtui Kaijonharjun päiväkodissa.

Näytteenotto säilyi ennallaan viikon 39 tasolla. Positiivisten näytteiden osuus nousi 6,6 prosenttiin.

 

Viime viikon 40 tiedot

 • Tartunnat viime viikolla 132, edellisellä 114, kasvussa
 • Karanteeniin viime viikolla 269, edellisellä 412, laskussa

Karanteeniin ei 5.10. lähtien määrätä, jos altistuminen koronalle on tapahtunut ulkotiloissa, koulussa ja muissa opinnoissa, päiväkodeissa, joukkueharrastuksissa (jos ei muuta altistustilannetta) sekä pääosassa työpaikka-altistumisia.

 • Joukkoaltistumiset viime viikolla 1 edellisellä viikolla 6, laskussa
 • Altistumisvaroitukset viime viikolla, 9

Oulun kaupunki ei enää tiedota yleisiä altistumisen mahdollisuuksia.

 • Ilmaantuvuus Oulu 10.10.2021 edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta: 95, laskussa
 • Sairaalahoidossa OKS 0 potilasta, OYS 10 potilasta, kasvussa
 • Testatut viime viikolla 1204, tasaantunut
 • Positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 6,6%, nousussa (sisältää vain Nordlabissa analysoidut näytteet)
 • Rokotetut 154 402, 73,8% oululaisista (1. rokote), 64,5% (2. rokote).

 

Tällä viikolla (vko 41) rokotetaan

 • Limingan­tullin rokotuspisteellä (Nuottasaarentie 5), jonne voi varata ajan tai saapua aikaa varaamatta. Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke klo 10.30-17.30, to klo 8.30-17.30 ja pe klo 8.30-15.30. Limingantullissa annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
 • Pop up -rokotuspisteellä kauppa­keskus Valkeassa. Ilman ajanvarausta toimiva pop up -rokotuspiste on avoinna Valkeassa keskiviikkoisin ja torstaisin 6.-14.10. välisenä aikana klo 12-18. Valkean Pop up -rokotuspisteellä annetaan annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita Keskiviikkona 13.10. on Valkean rokotuspisteellä klo 14 alkaen koko kansan rokotustapahtuma, jossa mukana Oulun Kärppien pelaajia ja LähiTapiolan lahjoittamia ämpäreitä.
 • Pop up -rokotuspisteellä Ideapark Oulussa. Ilman ajanvarausta toimiva pop up -rokotuspiste on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin 14.10. saakka klo 16-18.  Ideapark Oulun Pop up -rokotuspisteellä annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita

Rokotusväli on Oulussa kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä.

 

Rokottamattomat ja yhden rokotteen saaneet testiin lievissäkin oireissa

Kahdesti rokotettuja lieväoireisia henkilöitä ei enää testata, paitsi jos on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä, koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä, immuunipuutteesta sairauden tai hoidon (elinsiirtopotilas tai aktiivinen syöpähoito) vuoksi kärsivästä henkilöstä tai henkilöstä, jolla on vakavalle koronavirustaudille altistavia tekijöitä.

Rokottamattomien ja kertaalleen rokotettujen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon Pihlajalinnan testauspisteelle, joka sijaitsee Rehapoliksessa. Pihlajalinnan drive-in-näytteenottopiste Oritkarissa on suljettu.

Oulun kaupungin omat näytteenottopisteet sijaitsevat Alasintien näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisätiedot: www.ouka.fi/korona

 

Omasta terveysturvallisuudesta tulee huolehtia

Koska koronaepidemian on edelleen aktiivinen, jokaisen tulee huolehtia omasta terveysturvallisuudesta. 

Oleellista on julkisissa sisätiloissa turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (sisätiloissa >2m), korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö) ja maskin käyttö joukkoliikennevälineissä, testin yhteydessä, ulkomailta tullessa, korkean riskin tilaisuuksissa (THL riskitaulukko) ja silloin kun turvaetäisyyttä ei voi noudattaa (perustason maskisuositus tullut voimaan Oulussa 22.9.2021). Etätyösuositus on voimassa Oulun alueella.

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos