Kirjasto huomioi aktiivisia kouluja hyvästä lukutaitokumppanuudesta

24.04.2024

Oulun kaupunginkirjasto kiitti eilen yhtä yhteistyöverkostoaan, Oulun kouluja ja opettajia. Yhteistyö Oulun koulujen ja kaupunginkirjaston välillä on aktiivista ja innostunutta.

Lukuviikon kunniaksi kirjaston henkilökunta jakoi muutamille erityisen aktiivisille kouluille Hyvä lukutaitokumppani -kunniakirjat. Saajat valittiin jokaiselta Oulun alueelta sekä yksi kirjastoauton kouluista. Kunniakirjat jaettiin tiistaina 23.4.2024 Oulun koulukirjasto-opettajien kehittämisiltapäivässä.

Kunniakirjojen saajien valinta ei ollut helppo, mutta joukosta erottuivat kuitenkin muutamat helmet. Näillä kouluilla Kirjastoreitti toteutuu hyvin, kirjastossa tai kirjastoautossa käydään lainaamassa ahkerasti, asenne on erittäin kirjastomyönteinen ja yhteistyö koulun henkilökunnan kanssa on helppoa ja vaivatonta. Lukutaitotyöllä on näillä kouluilla pitkät perinteet ja suunnitelmallisuus näkyy kirjaston tai kirjastoauton käytössä.

Kunniakirjan saivat: Merikosken koulu, Kaakkurin koulu, Martinniemen koulu ja Hiukkavaaran koulu. Kirjastoautojen kunniakirja meni Takkurannan koululle. Paljon onnea kaikille!

Olemme jo hyvässä vauhdissa matkalla kohti yhteistä tavoitettamme: Oulu on Euroopan lukevin kulttuuripääkaupunki 2026.

Lukumetka- ja Kirjastoreitti -toiminta ovat luoneet Oulun vahvat rakenteet, joiden puitteissa on hyvä tehdä lukutaitotyötä yhdessä.

Vuonna 2023 Kirjastoreitin kirjavinkkauksia, kirjastonkäytön opastuksia ja tiedonhaun opetuksia järjestettiin 800 kpl ja niihin osallistui 23 215 lasta ja nuorta. Myös varhaiskasvatuksen Lukumetka-yhteistyö on Oulussa aktiivista, 230 järjestettyyn ryhmäkäyntiin osallistui 13 600 lasta. Eli yhteensä tavoitimme 36 815 oululaista lasta ja nuorta monilukutaidon äärelle.

Koko Suomen tasolla Oulun toiminta on erittäin hyvällä tasolla. Esimerkiksi kirjavinkkauksien osallistujia on Oulussa toiseksi eniten Helsingin jälkeen. Kirjastonkäytön opastuksia ja tiedonhaun opetuksia järjestetään Oulussa eniten. Suuret kiitokset näistä suurista luvuista kuuluvat oululaisille opettajille ja kasvattajille sekä aktiiviselle yhteistyölle kaupunginkirjaston kanssa.

Kunniakirjojen saajat kuvassa
Kuvassa huomioitujen koulujen opettajia ja kaupunginkirjaston väkeä.