Lukion kirjallisuusdiplomi

Oulun kaupungin lukion kirjallisuusdiplomi.

Lukemalla uusiin maailmoihin

Lukion kirjallisuusdiplomi tutustuttaa sinut monipuolisesti kirjallisuuden maailmaan. Diplomin suorittaminen on vapaaehtoista ja voit suorittaa sen omassa tahdissasi lukio-opintojen aikana.

Lukion kirjallisuusdiplomiin luetaan kuusitoista kirjaa. Voit tutustua teokseen lukemalla kirjan tai vaihtoehtoisesti kuuntelemalla äänikirjan. Sovi tutustumistapa opettajan kanssa. Kirjoja voi valita luettavaksi monipuolisesti kirjallisuusdiplomilistan eri kirjaryhmistä. Mikäli haluat lukea jonkin kirjan listan ulkopuolelta, sovi myös siitä opettajan kanssa. Kirjallisuusdiplomin suoritustapa päätetään opettajan kanssa. Tehtävävaihtoehtoja löytyy Kirjastoreitti-sivuilta.

S2 eli suomi toisena kielenä -oppimäärän oppilaat voivat suorittaa kirjallisuusdiplomia kevennetysti esimerkiksi lukemalla pienemmän määrän kirjoja, tai valitsemalla mukaan äänikirjoja, selkokirjoja tai kirjoja omalla äidinkielellään. Uudessa kirjalistassa on otettu huomioon S2-oppilaat lisäämällä valikoimaan esimerkkejä selkokirjoista ja kiinnittämällä huomiota aineiston monikulttuurisuuteen. Kirjoja voi valita myös yläkoulun perus- Selkis- tai S2-kirjallisuusdiplomeiden listoilta. S2-oppilaiden suoritusohjeita voi soveltaa opiskelijan kielitaito huomioiden ja suoritus voi tapahtua vapaamuotoisesti keskustelemalla tai tekemällä tehtäviä.

Oulun lukioilla kirjallisuusdiplomin suorittaminen on koulukohtainen opintojakso koodilla ÄI12 ja S2-oppilailla S211. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä (S). Kirjallisuusdiplomin suorittaneet opiskelijat saavat painetun diplomin, joka jaetaan lukuvuoden päättöjuhlassa.

Alla olevasta kuvasta näet lukion diplomin kirjalistat. Kuvan hotspoteista avautuvat linkit kirjalistoihin OUTI-verkkokirjastossa. Siellä voit varata sopivan kirjan noudettavaksi omaan kirjastoosi. Muista myös kirjaston e-kirjat ja äänikirjat.

Lukion kirjallisuusdiplomi

Kun opiskelija on lukenut kuusitoista kirjaa ja suorittanut tehtävät, hän saa painetun kirjallisuusdiplomin. Oulun lukioiden opettajat voivat tilata painettuja diplomeita Oulun koulukirjaston informaatikolta: helena.valtakorpi@ouka.fi.

Lukion diplomin kirjalista