Perusopetuksen Kirjastoreitti

Kirjastoreitti on Oulun kirjastojen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen yhteistyötä. Kirjastoreitissä on lähiopetuksena järjestettäviä tuokioita ja itseopiskeluun soveltuvia oppimiskokonaisuuksia. Kirjastoreitti edistää lasten ja nuorten monilukutaitoa, monipuolisia tiedonhankintataitoja sekä innostaa lukemaan. Kirjastoreitti ja lukutaitotyö kuuluvat kaikille kouluille ja ryhmille. Myös moninaiset oppijat huomioidaan.

Kirjastoreitti kuljettaa lapset kirjastoon vähintään neljä kertaa perusopetuksen aikana. Ohjattuja ryhmäkäyntejä on ekaluokkalaisille, kolmosille, viitosille ja seiskoille. Varaa Kirjastoreitti-käynnit koulun lähikirjastosta tai verkkolomakkeella.

Vinkkaamme mahdollisuuksien mukaan luettavaa myös muille luokka-asteille. Näissä vinkkauksissa on rajoitettu saatavuus, kysy koulun lähikirjastosta. Kerran vuodessa, viikolla 42, kirjasto järjestää Kohti lukulomaa! -etävinkkauksia.

Kirjastoreittiin kuuluu verkko-oppimiskokonaisuuksia, joissa opitaan kirjastonkäyttötaitoja sekä tiedonhakua. Lue lisää verkko-oppimiskokonaisuuksista: Tiedonhaku ja mediakasvatus. Lisäksi yläkoululaisille on itseopiskelumateriaali Eväitä opiskeluun -sivustolla. Kaikki perusasteen oppimiskokonaisuudet ovat myös Qridissä.

Kirjaston uutiskirje perusopetukselle: Mikä on Oulun lukevin koulu?

Alakoulun Kirjastoreitti

1. luokka: Tervetuloa kirjastoon! - kirjastonkäytön opastus

3. luokka: Lukumatka seikkailuun -kirjavinkkaus

5. luokka: Neropatit verkkokirjastossa - tiedonhaun opetus

2., 4. ja 6. luokka: Kohti lukulomaa! -etävinkkaukset

Kirjastoreitin verkko-oppimiskokonaisuudet alakoululaisille

Yläkoulun Kirjastoreitti

7. luokka: tiedonhaun opetus tai kirjavinkkaus

8. ja 9. luokka: Kohti lukulomaa! -etävinkkaukset ja tallenteet

7.-9. luokka: Eväitä opiskeluun -sivusto