Esiopetuksen Lukuhöperö

Lukuhöperö-diplomi

Luetaan ja toimitaan yhdessä!

Lukuhöperö-pupu haastaa kaikki Suomen eskarit lukemaan ja nauttimaan tarinoista!

Lukuhöperö-diplomi suoritetaan ryhmässä, yhdessä eskarilaisten ja eskarin aikuisten kanssa. Tavoitteena on alkavan lukutaidon tukeminen sekä erilaisten lukutaitojen kehittyminen. Samalla tutustutaan lastenkirjallisuuden eri lajeihin. Lukuhöperö-diplomin kirjojen valinnassa on painotettu tunnetaitoja sekä sosiaalisten taitojen tukemiseen sopivia aiheita. 

Lukuhöperössä luetaan yhteensä kuusi kirjaa. Aikuinen lukee ja lapset nauttivat kuuntelusta. Kuuntelun ja keskustelun jälkeen tehdään yhdessä kirjaan liittyvä tehtävä. Lapsi saa merkin omaan Lukuhöperö-passiinsa, kun tehtävä on tehty. Osa kirjoista (esim. 1-2 kirjaa) voidaan lukea myös kotona aikuisen kanssa. Kun yhdessä on kuunneltu kuusi kirjaa ja tehty tehtävät, saa jokainen Lukuhöperö-diplomin todistukseksi hienosta suorituksesta. Eskarissa voidaan myös järjestää Lukuhöperöjuhlat! 

Lukuhöperö-diplomi voidaan suorittaa monin tavoin, eskarissa voidaan vapaasti muokata suoritustapaa ryhmälle sopivaksi. Kirja- ja tehtävälistat ovat vain vinkiksi, myös omia kirja- ja tehtäväideoita voi käyttää suorittamisessa vapaasti.

Lukuhöperö-nimen ovat ideoineet Mäntylä-Snellmanin päiväkodin eskarit. Kuvituksen on tehnyt Mira Mallius.

Sivun alaosan linkkikuvasta pääset suoraan OUTI-verkkokirjaston kirjalistoihin. Hotspoteista avautuvat tekstit voit myös kuunnella tekstiruudun oikealla puolella olevasta painikkeesta.

Lukuhöperö-diplomin kirjalista OUTI-verkkokirjastossa