S2-oppimäärän kirjallisuusdiplomi

S2 eli suomi toisena kielenä -oppimäärää opiskeleville oppilaille suunnattu kirjallisuusdiplomi innostaa lukemaan suomen kielellä! 

S2-diplomille on omat suoritusohjeet, diplomivihkot ja kirjalistat. Alakoulun tehtävävihko on yhteinen Selkis-diplomin kanssa. Yläkoulun tehtävät ovat diplomivihossa. Oppilaille jaettavat diplomit ovat samat kuin alakoulun ja yläkoulun kirjallisuusdiplomeissa. S2-kirjallisuusdiplomi löytyy myös Qridistä.

S2-kirjalistalle on valittu luettavaa eri vaikeusasteilta. Monikulttuurisuus on huomioitu aineiston valinnassa. Jotta sopivan luettavan löytäminen olisi helpompaa, on listan kirjat jaoteltu tason mukaan: helpot, keskitasoiset ja haastavat. Tasomerkinnät löydät pdf-tiedostosta. Aineistoa on saatavilla kirjaston kokoelmista myös e-kirjoina.

Luettavaa voi valita myös muilta Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomin kirjalistoilta lukutaidon mukaan. Opettajan kanssa voi sopia luettavaksi myös minkä tahansa vapaavalintaisen kirjan.

Kirjalistojen linkit löydät alla olevista interaktiivisista kuvista. Kuvan hotspotteja klikkaamalla pääset verkkokirjastoon tutkimaan kirjalistojen sisältöä ja tekemään varauksia. Tulostettavat kirjalistat löytyvät sivuvalikosta oikealta. Tulostettavassa kirjalistassa on myös eritelty aineistoa vaikeusasteen mukaan.