7. luokan Kirjastoreitti
Mediakasvatuksen työpajat
Lukuvuonna 2024-25 kirjastolla on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa työpajoiksi. Työpajojen kesto 45 minuuttia.
- Feikkitietoa-työpaja. Mediakasvatuksen paketti, jossa oppilaat saavat eväitä mis- ja disinformaation tunnistamiseen tekemällä itse feikkitietojulkaisun Puppureseptin avulla. Lisäksi tutustutaan kirjaston Eväitä opiskeluun -sivustoon ja nuorten dystopiakirjallisuuteen.
- OUTI-verkkokirjaston tiedonhaun opetus. Tutustutaan tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa ja oppilas oppii käyttämään verkkokirjastoa omatoimisesti.
Varaa seiskojen työpaja verkkolomakkeella
Kirjasto on yhteydessä opettajiin ja kutsuu seiskaluokkia työpajoihin. Voit myös varata 7. luokkien työpajan verkkolomakkeella.
Seiskaluokkalaiset voivat katsoa luokassa kirjavinkkauksia videolta, videot löytyvät tältä sivulta. Uusi vinkkausvideo julkaistaan aina lokakuussa Kohti lukulomaa! -vinkkausviikolla.
Verkkomateriaaleja seiskoille
Kirjavinkkausvideot
Vinkkausvideoiden kirjalistat löytyvät OUTI-verkkokirjastosta. Voit varata kirjoja luokkakäyttöön opettajan kirjastokortilla, kirjat noudetaan lähikirjastosta. Oppilaat voivat varata kirjat omalla kirjastokortillaan noudettavaksi lähikirjastoon.
Vinkkausvideoiden kirjalistat OUTI-verkkokirjastossa:
Tunne tarinan voima - kirjavinkkejä yläkoululaisille
Sarvijumalia, taruolentoja ja kuninkaallista rakkautta - genrekirjallisuutta yläkoululaisille
Pelastetaan planeetta - Miten luonnonsuojelu ja ilmastonmuutos näkyvät nuortenkirjallisuudessa? Mitä juuri minä voisin tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi?
Sarvijumalia, taruolentoja ja kuninkaallista rakkautta
Tunne tarinan voima
Pelastetaan planeetta
Kirjastoreitin 7. luokan sisällöt vastaavat OPSin tavoitteisiin:
Suomen kieli ja kirjallisuus, vuosiluokat 7-9
S2: Tekstien tulkitseminen
Opetuksen tavoitteet: T8 kannustaa oppilasta kehittämään taitoaan arvioida erilaisista lähteistä hankkimaansa tietoa ja käyttämään sitä tarkoituksenmukaisella tavalla
S3: Tekstien tuottaminen
Opetuksen tavoitteet: T14 harjaannuttaa oppilasta vahvistamaan tiedon hallinnan ja käyttämisen taitoja ja monipuolistamaan lähteiden käyttöä ja viittaustapojen hallintaa omassa tekstissä sekä opastaa oppilasta toimimaan eettisesti verkossa yksityisyyttä ja tekijänoikeuksia kunnioittaen.