Lukuhaasteet

Lukuhaasteet ovat mukava ja helppo lukemaan innostamisen väline. Ota käyttöön koko luokan kanssa tai vaihtoehdoksi kirjallisuusdiplomille. Tulosta tältä sivulta haastelomakkeet. Lukuhaasteet löytyvät myös Oulun koulujen käytössä olevalta Qridi-oppimisalustalta. 300 minuutin lukuhaasteen materiaalit löytyvät myös englanniksi ja ruotsiksi.

300 minuutin lukuhaasteet on tehty yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Ensimmäinen haaste on oululaisen Jäälin koulun oppilaskunnan ideoima ja se on julkaistu Oulun kaupunginkirjaston kanssa. Kakkoshaaste on tehty Pohjankartanon yläkoulun oppilaiden kanssa. Kolmoshaaste Oulun Suomalaisen yhteiskoulun lukion opiskelijoiden kanssa.

Hyvinkään kaupunginkirjaston video

100 minuutin lukuhaaste

100 minuutin lukuhaaste on 300 minuutin lukuhaasteen pikkusisarus. Tässä haasteessa luetaan 10 minuuttia kerrallaan 10 eri lukutavalla. Lukuhaaste sopii hyvin perheiden yhteiseen lukemiseen, erityiskouluille ja vähemmän lukeneille lapsille.

300 minuutin lukuhaaste

300 minuutin lukuhaasteessa luetaan 10 minuuttia kerrallaan erilaisilla tyyleillä. Lukutyylejä on 30 erilaista. Lukutyylejä ei voi yhdistellä yhdellä lukukerralla. Haasteeseen voi myös keksiä omat lukutavat. Kolmoshaasteessa luetaan kerrallaan 30 minuuttia, kymmenellä eri tyylillä.

300 minuutin lukuhaaste nuorille