Vierailu kirjastoautossa

Oulussa on kaksi kirjastoautoa, Kauno ja Onneli. Kirjastoautot käyvät sellaisilla peruskouluilla, joista on matkaa kirjastoon yli 1,3 km. Onnelin suurin asiakasryhmä ovat päiväkodit, joista on yli kilometrin matka kirjastoon. Kirjastoauton henkilökunta tiedottaa syksyllä kirjastoauton aikatauluista ja ensimmäisestä käynnistä. Tervetuloa lainaamaan!

Kirjastoautojen voimassa olevan aikataulun löydät Oulun kaupunginkirjaston pääsivuilta.

Ekaluokkalaisten käynti kirjastoautossa

Kaikki ekaluokkalaiset käyvät tutustumassa kirjastoautoon niillä kouluilla, jossa kirjastoauto käy. Jos oppilaalla ei ole omaa kirjastokorttia, tulosta kotiin mukaan kirjaston asiakkaaksi ilmoittautumislomake ennen ensimmäistä käyntiä kirjastoautossa. Opettaja voi palauttaa täytetyt lomakkeet kirjastoon tai kirjastoautoon. Esittelypäivinä auto on varattu vain ekaluokkalaisille. 

Kirjastoautokäynnin ABC

Tutustu luokan kanssa kirjastoautoon etukäteen

Ennen ensimmäistä vierailua, katsokaa tältä sivulta Tervetuloa kirjastoautoon! -video ja tutustukaa Kaunoon tai Onneliin virtuaalikuvan avulla.

Kerro oppilaiden vanhemmille, että käytätte luokan kanssa kirjastoautoa.

Oppilailla täytyy olla kirjastokortti, että lainaaminen onnistuu. OUTI-verkkokirjastossa vanhemmat voivat seurata pulpettikirjojen laina-aikoja. Jos oppilas ei jostain syystä pysty hankkimaan kirjastokorttia, voi opettaja lainata aineistoa Opettajan kirjastokortilla.

Aikuisen täytyy olla ryhmän mukana kirjastoautossa

Opettaja tai muu aikuinen on vastuussa oppilasryhmästä kirjastoautovierailun aikana.

Luokkakohtainen aikataulu auttaa välttämään ruuhkaa

Koululla kannattaa tehdä luokkakohtainen suunnitelma kirjastoautokäynneille. Kirjastoautoon tullaan yksi luokka kerrallaan. Näin kaikki pääsevät vuorollaan lainaamaan ja mahdutte parhaiten etsimään luettavaa.

Kirjastokortti ja PIN-koodi mukaan kirjastoautovierailulle

Kaunossa ja Onnelissa on lainaus- ja palautusautomaatti. Lainatessa tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin. Puuttuvan PIN-koodin saa kirjastoautosta.

Muista ilmoittaa peruutuksista kirjastoautoon!

Jos koululla on esim. uintiviikko tai muu tapahtuma, joka estää kirjastoautovierailut, ilmoittakaa siitä ajoissa kirjastoautoon. Näin vältytään kirjastoauton turhilta ajoilta.

Kirjastoautojen yhteystiedot