Alakoulun kirjallisuusdiplomi

Kirjallisuusdiplomi kuljettaa matkalle tarinoiden maailmaan

Hyppää mukaan ja lähde seikkailulle!

Alakoulun diplomissa luetaan joka vuosi kuusi kirjaa. Kirjalistat auttavat kirjojen valinnassa. Kirjastoissa ja koulukirjastoissa on diplomikirjahyllyjä ja kirjaston henkilökunnalta voi kysyä lisää suosituksia. Kirjoja voi valita myös Selkis- ja S2-listoilta tai myös listojen ulkopuolelta, kunhan se sopii kyseiseen kirjaryhmään. Kirjan voi myös kuunnella äänikirjana. Alakoulun kirjallisuusdiplomi löytyy myös Qridistä.

Ohjeet oppilaille

Lue kirja ja nauti tarinasta! Merkitse lukemasi kirjan tiedot luettujen kirjojen listaan. Jos luokkasi tekee kirjallisuusdiplomia Qridissä, tallenna kirjan tiedot sinne. Tee sovitut tehtävät tai keskustele kirjasta aikuisen kanssa. Kun olet lukenut kaikki kuusi kirjaa, saat opettajalta kirjallisuusdiplomin. Jos teet kirjallisuusdiplomin kaikkina kuutena vuotena, eli luet yhteensä 36 kirjaa, ansaitset Mestarilukijan tittelin ja saat Mestarilukijadiplomin.

Sivun alaosassa olevasta kuvasta näet alakoulun kirjallisuusdiplomin kirjalistat. Kuvan hotspoteista avautuu suora linkki kirjaryhmän kirjoihin OUTI-verkkokirjastossa. Siellä voit varata sopivan kirjan noudettavaksi omaan kirjastoosi. 

Tulosta täältä oppilaille kirjallisuusdiplomit

Mestarilukijadiplomi

Mestarilukija-diplomi annetaan oppilaalle, joka on suorittanut kirjallisuusdiplomin kaikkina kuutena alakoulun vuotena.

Oulun koulujen opettajat voivat tilata painetun diplomin Oulun koulukirjaston informaatikolta: helena.valtakorpi@ouka.fi.

Alakoulun kirjallisuusdiplomin kirjalistat OUTI-verkkokirjastossa