Kesän kivoin kortti -kampanja

Mitä enemmän lapsi lukee, sitä paremmin hän oppii!

Hanki ekaluokkalaiselle kirjastokortti ennen koulun alkua. OUTI-kirjastokortti on koululaisen työväline, jota käytetään sekä koulukirjastoissa, että Oulun kaupunginkirjaston toimipisteissä. Kirjastokortin saa kaikista Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä tai kirjastoautosta. Kirjaston ilmoittautumislomakkeen voit tulostaa myös tältä sivulta.

Tulevien ekaluokkalaisten huoltajille jaetaan kirjaston ilmoittautumislomakkeet koulujen tutustumispäivinä. Lomakkeen kääntöpuolella on vinkkejä kirjastokortin käyttöön. Linkin tälle verkkosivulle voi lähettää vanhemmille myös Wilman kautta.

Kesän kivoin kortti! -kampanja on Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun koulukirjaston jokavuotinen kampanja ennen koulujen alkua.

Vinkkejä vanhemmille

Osalla Oulun kouluja on Oulun kaupunginkirjaston toimipiste samoissa tiloissa koulun kanssa (Aseman koulu (kirjasto suljettu toistaiseksi), Hiukkavaaran koulu, Jäälin koulu, Kastellin koulu, Kaukovainion koulu, Kiviniemen koulu, Martinniemen koulu, Pateniemen yläkoulu, Paulaharjun koulu (kirjasto suljettu toistaiseksi), Pohjankartanon koulu, Ritaharjun koulu ja Ylikiimingin koulu). Muilla kouluilla on oma koulukirjasto, suurimmassa osassa on myös sähköinen lainausjärjestelmä. Myös Oulun koulukirjastoissa käytetään Oulun kaupunginkirjaston kirjastokorttia.

Kirjas­to­kortti ja lainaaminen

 • Hae lapselle kirjastokortti Oulun kaupunginkirjastosta tai kirjastoautosta. Lapsi voi valita kolmesta mallista itselleen mieluisan kortin. Uuden kirjastokortin lisäksi lapsi saa pienen Kirjasto on kaverisi -esitteen. Ilmoittautumislomakkeen voit tulostaa tältä sivulta.
 • OUTI-kirjastokortti on voimassa 10 vuotta kerrallaan. Kortin voimassaolon voi uusia puhelimitse tai käymällä kirjastossa. Kun voimassaolo uusitaan, kirjastokortin yhteystiedot tarkistetaan.
 • Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin, jonka saat kirjastosta. Valitkaa sellainen PIN-koodi, jonka lapsi helposti itse muistaa.
 • Jos kirjastokortti katoaa, ilmoita siitä heti kaupunginkirjastoon. Kortti merkitään kadonneeksi, jolloin sitä ei voi käyttää. Kun hankit uuden kortin kadonneen tilalle, vanha kortti ei ole enää käytössä. Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle maksaa 2 €.

Vinkkejä OUTI-verkko­kir­jastoon

 • Näet lapsen lainat itse OUTI-verkkokirjastossa, kun yhdistät lapsen kirjastokortin Oman tilin Kirjastokortit -sivulle.
 • Verkkokirjastossa voit valita kuinka monta päivää ennen eräpäivää muistutusviesti lähetetään. Lisää myös sähköpostiosoitteesi lapsen tietoihin, jotta eräpäivämuistutukset tulevat perille.
 • Voit yhdellä kirjautumisella selata kaikkien tilillesi liitettyjen korttien lainoja ja uusia niitä sekä tehdä korteille varauksia. Korteille voi antaa myös nimet käytön helpottamiseksi.

Maksut

 • Lasten aineistosta ja lapsiasiakkaan lainoista ei mene myöhästymismaksua. Palautuskehotuksen lähettämisestä peritään 1,5 € ja toisesta kehotuksesta 3 € maksu. Maksuja voi kertyä enintään 6 €/teos.

Palaut­taminen

 • Oulun kaupunginkirjaston kirjastoista ja kirjastoautoista lainatut kirjat voi palauttaa mihin tahansa kaupunginkirjaston toimipisteeseen.
 • Älä palauta kaupunginkirjaston kirjoja koulukirjastoon tai koulukirjaston kirjoja kaupunginkirjastoon. Kirjassa olevasta tarrasta näkee minkä kirjaston kirjasta on kyse.

Oulun koulukir­jastot

 • Koulukirjastojen lainausautomaateilla ei käytetä PIN-koodia.
 • Koulukirjaston kirjoja ei voi varata eikä koulukirjaston lainoista mene myöhästymismaksuja.