Lukion Kirjastoreitti

Lukion Kirjastoreitin tavoitteena on nuorten monilukutaidon ja tiedonhankintataitojen kehittäminen. Hyvät tiedonhankintataidot tukevat opiskelijaa opiskelussa ja jatko-opinnoissa. Lukion Kirjastoreitissä huomioidaan opetussuunnitelman tavoitteet edistää opiskelijan oppimaan oppimisen ja ajattelun taitoja, kulttuurisia taitoja sekä digitaitoja ja lähdekritiikkiä.

Muut 2. asteen opiskelijat

Kirjaston nuorille aikuisille suunnattu lukutaitotyö tavoittaa muita 2. asteen opiskelijoilta. LUNA-toimintamalli tavoittaa myös niitä nuoria aikuisia, jotka eivät opiskele tai ole työelämässä. Lue lisää LUNA-toimintamallista kirjaston verkkosivuilta

Eväitä opiskeluun -sivusto

Nuorille suunnatut kirjaston materiaalit löytyvät tiedonhankinnan ja lähdekritiikin oppimateriaalista eli Eväitä opiskeluun -sivustolta. Opiskelijat voivat käyttää sivustoa itsenäisesti tai opettajan johdolla.

Lukion Kirjastoreitti

Kirjasto haltuun -työpaja 1. vuosikurssin opiskelijoille

Lukemalla uusiin maailmoihin -kirjavinkkaus

Eväitä opiskeluun – tiedonhankinnan opas verkossa

Kohti lukulomaa! -etävinkkaus

Lukion Kirjastoreitin työpajat ja vinkkaukset varataan lukioiden yhteistyökirjastoista tai Kirjastoreitti-sivustolta löytyvän lomakkeen kautta. Syksyn käyntejä voi suunnitella kirjastojen kanssa jo edellisenä keväänä. Mitä aikaisemmin työpajat ja vinkkaukset on sovittu, sitä helpompi kirjaston on niihin valmistautua.

Lue tarkemmat ohjeet: Kirjastovierailun ABC.

Löydät oman lukiosi yhteistyökirjaston alla olevasta valikosta.
Katso kirjaston yhteystiedot Oulun kaupunginkirjaston verkkosivuilta.

Lukiot ja yhteistyökirjastot

Eteläinen alue

Itäinen alue

Keskinen alue

Pohjoinen alue