Kirjapaketit ja kirjavinkkaukset

Kirjapaketit

Kirjastojen henkilökunta kerää aineistopaketteja toivotusta aiheesta, esimerkiksi väreistä, vuodenajoista, tunteista tai eläimistä. Kirjapaketteja voidaan kerätä myös MOK-viikoille. Paketissa voi olla kuvakirjoja, kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, musiikkia ja elokuvia. Tilaa kirjapaketit lähikirjastosta hyvissä ajoin. Kirjastoautosta kirjapaketit tilataan vähintään viikkoa ennen auton seuraavaan käyntiä.

Tietyn aihepiirin kirjoja voit etsiä myös aiheenmukaisilta kirjalistoilta ja varata ne verkkokirjastosta: Kirjavinkkejä kasvattajille ja opettajille.

Kirjavinkkaukset

Kirjavinkkaus voi olla kirjastossa, koululla tai etäyhteydellä. Etusijalla ovat Kirjastoreitin kirjavinkkaukset 3. luokille ja 7. luokille ja lukiolaisille, mutta järjestämme mahdollisuuksien mukaan vinkkauksia myös muille luokka-asteille. Kirjavinkkaukseen kannattaa innostaa mukaan myös naapuriluokka. Samalla kertaa voidaan vinkata useampi luokka, mikäli koululta löytyy riittävän suuri tila.

Varaa kirjavinkkaus ryhmällesi verkkolomakkeella.

Kohti lukulomaa! -etävinkkaukset

Oulun kaupunginkirjasto järjestää joka syksy syyslomaa edeltävällä viikolla Kohti lukulomaa! -etävinkkausviikon. Voit katsoa kirjavinkkauksen ryhmäsi kanssa luokassa. Vinkkauksia on tarjolla sellaisille luokille, joille ei ole Kirjastoreitissä muuta tarjontaa. Vinkkauksen kesto on noin 20 minuuttia.

Vinkkausviikolle on ennakkoilmoittautuminen. Kirjalistojen linkit löytyvät hyvissä ajoin ennen vinkkausviikkoa tältä sivulta, joten ehdit lainata kirjoja luokkaan. Oulun kaupungin opettajat voivat lainata kirjoja Opettajan kirjastokortilla. Lähetämme linkin vinkkaukseen ilmoittautuneiden opettajien sähköpostiin vinkkauspäivän aamuna. Vinkkauksen voit katsoa luokan kanssa sopivaan aikaan. Linkki toimii etävinkkausviikon jälkeenkin.

Syksyn 2023 tallenteet ja kirjalistat

Vinkkausten tallenteet löytyvät Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalta.
Huom! Mikäli vinkkauksen ääni tuntuu liian hiljaiselta, tarkista Youtuben asetusten lisäksi äänen voimakkuus myös tietokoneesta.

Näin tulostat kirjalistat OUTI-verkko­kir­jastossa

OUTI-verkkokirjastossa kirjalistan yläpuolella on painike Kopioi lista omiin suosikkeihin. Jos et ole jo kirjautuneen OUTI-verkkokirjastoon, niin ko. painike ohjaa sinut kirjautumissivulle.

Kirjautumisen jälkeen voit tallentaa valitsemasi listan omiin suosikkeihisi. Suosikki-listat löytyvät oman tilisi tiedoista. Tallennettua listaa voi myös halutessaan muokata ja lisätä muistiinpanoja listan teoksista.

Jos haluat toimittaa listan omaan sähköpostiisi esimerkiksi tulostamista varten, rastita listan yläpuolella oleva kohta Valitse sivu ja sen jälkeen kohta Sähköposti. Ponnahdusikkunaan voit kirjoittaa vastaanottajaksi haluamasi sähköpostiosoitteen ja lähettää listan. Näin saat sähköpostiisi tekstimuotoisen listan kirjoista.