Yläkoulun kirjallisuusdiplomi

Oulun kaupungin yläkoulun kirjallisuusdiplomi.

Lue. Elä. Tunne.

Joka yläkoulun vuosiluokalle on oma diplominsa. Lue vuoden aikana kuusi teosta. Kirjalistat auttavat kirjojen valinnassa. Valitse teokset vuoden aikana kymmenestä kirjaryhmästä niin, että luet kirjat eri kirjaryhmistä. Voit myös lukea jonkin vapaavalintaisen kirjan, sovi siitä opettajan kanssa. Joka vuosi yhden kirjoista voi kuunnella äänikirjana. Kirjallisuusdiplomin kirjoja voit lainata Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä, muista myös kirjaston e-kirjat. Yläkoulun kirjallisuusdiplomi löytyy myös Qridistä.

Lue ja nauti tarinoista! Sovi opettajan kanssa suoritustavasta. Tehtävävaihtoehtoja löytyy Kirjastoreitti-sivuilta tai Qridistä. Merkitse lukemiesi kirjojen tiedot diplomivihkoon, Qridiin tai toimi opettajan kanssa sovitulla tavalla. Kun olet lukenut kaikki kuusi kirjaa ja tehnyt tehtävät, saat opettajalta kirjallisuusdiplomin.

Kun olet suorittanut kirjallisuusdiplomin kaikkina yläkoulun kolmena vuotena ja lukenut yhteensä 18 teosta, saat Yläkoulun kirjallisuusdiplomin.

Alla olevasta kuvasta näet alakoulun kirjallisuusdiplomin kirjalistat. Kuvan hotspoteista avautuu suora linkki kirjaryhmän kirjoihin OUTI-verkkokirjastossa. Siellä voit varata sopivan kirjan noudettavaksi omaan kirjastoosi. 

Tulosta täältä oppilaille kirjallisuusdiplomit

Yläkoulun kirjallisuusdiplomi

Kun oppilas on suorittanut kirjallisuusdiplomin kaikkina kolmena vuotena yläkoulussa, saa hän yläkoulun kirjallisuusdiplomin. Oulun koulujen opettajat voivat tilata painettuja diplomeita Oulun koulukirjaston informaatikolta: helena.valtakorpi@ouka.fi.