Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen Lukumetka

Lukumetka on Oulun kaupunginkirjaston, neuvolapalveluiden sekä varhaiskasvatuksen yhteistyötä. Lukumetka tavoittaa jokaisen Oulussa syntyvän lapsen ja hänen perheensä. Tavoitteena on alle kouluikäisten lasten ja perheiden lukemaan innostaminen, lukuharrastuksen lisääminen sekä kirjaston palveluista ja tapahtumista tiedottaminen.

Päiväkoti- ja eskariryhmät ovat tervetulleita kirjastoon. Voitte käydä ryhmän kanssa kirjastossa omatoimisesti tai varata ajan vierailulle. Ennalta sovittuina vierailuaikoina voimme pitää ryhmälle kirjaston esittelyn tai satuhetken. Kirjastoissa voi myös järjestää näyttelyitä. Kysy lisää lähikirjastostasi. Oulun päiväkodeilla vierailee kirjastoauto Onneli.

Päiväkotiryhmät voivat osallistua kirjastojen avoimille satuhetkille. Muista ilmoittaa ryhmäsi osallistumisesta ennakkoon. Tarkista oman kirjastosi satuhetket Oulun kaupunginkirjaston verkkosivuilta.

Järjestämme päiväkotiryhmille etäsatuhetkiä. Lähetämme varhaiskasvatuksen yksiköihin kutsukirjeen etäsatuhetkistä sähköpostilla. Löydät viestistä tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen.

Voit kysyä kirjavinkkejä ja pyytää aineistopaketteja haluamastasi aiheesta kirjastoista ja kirjastoautoista. Vinkkejä löytyy myös OUTI-verkkokirjastosta. Kirjastoreitti-sivuilta löydät aiheenmukaisia kirjavinkkejä kasvattajille ja opettajille.

Kirjaston uutiskirje varhaiskasvatukselle: Syysterveisiä kirjastosta!

Lukumetka-palvelumalli ja tulostettavat materiaalit

Odotusaika ja ikävuodet 0-2

Ikävuodet 2-6

Kummipäiväkotitoiminta

Oulun kaupunginkirjasto saa oman kummipäiväkodin joka vuosi. Vuosi alkaa kummin vierailulla päiväkotiin. Kummi voi lukea esimerkiksi satuja tai esittää pöytäteatteria. Joulukuussa kummi käy päiväkodissa lukemassa joulusatuja. Keväällä kummipäiväkoti tekee kirjastolle näyttelyn ja avajaisia juhlitaan yhdessä. Samalla voimme pitää satutuokion tai tutustua kirjastoon.

Kirjaston videoterveiset varhaiskasvatuksen vanhempainiltoihin

OUTI-nalle kirjastossa

OUTI-nalle seikkailee Oulun Kaukovainion kirjastossa.