Ajankohtaista

< Takaisin

Mitä kuuluu somessa? -kilpailu oululaisille lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen


Mikä somessa on kivointa? Mitä kaikkea osaat tehdä älylaitteella? Mikä siellä ei tunnu kivalta? Osallistu kilpailuun jakamalla parhaat someopit, -vinkit ja -meemit ja voita upeita palkintoja. Osallistumisaikaa on 15. maaliskuuta asti.   
 

Mitä kuuluu somessa -kilpailulla halutaan kannustaa perheitä viettämään mukavaa yhteistä aikaa ja keskustelemaan sosiaaliseen mediaan liittyvistä asioista ja ilmiöistä. Tavoitteena on saada lasten ja nuorten somemaailmaa tutuksi vanhemmille sekä opettaa puolin ja toisin turvallisia tapoja käyttää eri sovelluksia.

Tavoitteena on myös edistää perheen jäsenten hyviä vuorovaikutussuhteita, jotta esimerkiksi somehäirinnän yhteydessä asioista uskalletaan puhua. Yhdessä vietetty aika ja vanhemman kiinnostus lapsen ja nuoren elämästä heijastuu positiivisesti kaikille lapsen elämänalueille, myös koulun käyntiin. 

Lapsi ja nuori, kerro vanhemmallesi, mikä somessa on kivointa ja mitä vanhemman olisi tärkeä somesta ja sovelluksista tietää. Opeta vanhemmallesi hyvä someniksi ja kerro se myös meille, voit voittaa palkintoja koko perheelle.

Vanhempi, tiedätkö mitä lapsesi tekee somessa ja kenen kanssa? Kysy lapsen somekuulumisia ja ole kiinnostunut hänen somemaailmastaan. Oletko pihalla appien ja pelien maailmasta – pyydä lastasi neuvomaan ja opi uutta. Jaa meille kokemuksesi ja ole mukana kilpailussa.

Kilpailun pääpalkintona on perheen mukavaa yhdessä oloa, iloa, riemua ja tekemistä: kylpylä- ja ravintolalahjakortti 4 hengelle Sokos Hotel Edeniin. Lisäksi palkintoina on lahjakortteja mm. pakohuone Exit Roomiin, VR Heaveniin ja Kiipeilykeskukseen. Kilpailuaikana arvotaan ja palkitaan myös pikapalkintoina elokuvalippuja.
 

Kilpailussa kolme teemaa

Some-oppi:  Vanhempi ja lapsi tai nuori viettävät yhteistä someaikaa ja lähettävät tilannekuvan sekä kuvatekstin, josta ilmenee yhdessä käsitelty aihe. Lisäpisteitä saa, jos vanhempi onnistui oppimaan tilanteessa jotain. Voitte osallistua myös videolla!  

Some-niksi:  Vanhempi ja lapsi tai nuori keskustelevat someen liittyvistä hyvistä nikseistä ja jakavat lapsen tai nuoren mielestä hyvän tavan käyttää sovellusta tai älypuhelinta. Voitte osallistua myös videolla!  

Some-meemi:  Vanhempi ja lapsi tai nuori tekevät yhdessä meemin liittyen sosiaaliseen mediaan. 

Näin osallistut: 

  • Viettäkää lapsen/nuoren kanssa yhteistä aikaa ja pohtikaa yllä olevia kysymyksiä ja teemoja.
  • Ota tilanteesta kuva, näytönkaappaus tai video.
  • Jaa kuva tai video jollain seuraavista tavoista:

WhatsApp-viestillä numeroon 044 949 6435  

Viestillä sometilille @kouluvanhemmat (Facebook, Instagram, Twitter) 

Tägäämällä somessa @kouluvanhemmat sekä käyttämällä hästägejä #yhteistäaikaa2020 #mitäkuuluusomessa 

Sähköpostilla vanhemmat.oulu[at]gmail.com 

Osallistumisaikaa on 15.3.2020 asti.  

Lue tarkemmat ohjeet ja kilpailun säännöt osoitteesta: www.kouluvanhemmat.fi/kampanja/ 


Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Oulun alueellinen vanhempainyhdistys, Lähiöinnostajat, Oulun kaupungin Turvallinen Oulu -hanke ja Sokos Hotel Eden.

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte