Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupungin johto tapasi Oulun vaalipiirin kansanedustajat

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen, kaupunginjohtaja Päivi Laajala, talousjohtaja Jukka Weisell, hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto ja BusinessOulun johtaja Juha Alamursula sekä sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä tapasivat Oulun vaalipiirin kansanedustajat 16.9.

Tapaamisen keskeisimmät viestit kansanedustajille olivat:

  • Päärata: Liminka-Oulu-kaksoisraiteen ja koko pääradan suunnittelu pohjoiseen asti on meille elintärkeä hanke. Rahoitus tarvitaan valtion talousarvioon 2020.
  • Soteintegraation kehittämiskokonaisuuteen haetaan kansallista rahoitusta sote-uudistukseen budjetoidusta valmistelumäärärahasta hakuohjeiden selvittyä.
  • Työllisyyskokeilulaki on valmisteltava niin, että laki antaa kunnille laajan työllisyyspalvelujen järjestämisvastuun ja sen vaatimat lisäresurssit.
  • Maakuntavero: Kooltaan, rakenteeltaan ja taloudeltaan erilaisten maakuntien rahoituksessa maakuntaveron osuus tulee jättää marginaaliseksi.
  • Osaamiseen perustuvan kasvun mahdollistamiseksi Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun aloituspaikkoja ja perusrahoitusta tulee lisätä.
  • Pohjoisen mahdollisuudet tulee hyödyntää rahoittamalla Suomelle keskeisten alojen tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa.

Muistio: Kasvua pohjoiseen 16.9.2019

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte