Ajankohtaista

< Takaisin

Vanhustenviikkoa juhlitaan Oulussa 6.–13.10.

Kansallista vanhustenviikkoa vietetään 6.–13.10.2019. Teemana on tänä vuonna ”Varaudu vanhuuteen”.


Oulun kaupungin ikäihmisten palveluissa vanhustenviikkoa vietetään monin tavoin. Kaikille avoimet tapahtumat, joissa kaupunki on mukana, ovat luettavissa osoitteessa www.ouka.fi/oulu/ikaantyminen/vanhustenviikko. Lisäksi viikon aikana järjestetään monia teeman mukaisia tapahtumia ikäihmisten palveluiden asiakkaille ja asukkaille.  

Oulu10 (Torikatu 10) aulassa on avoinna Vanhustenviikon Pop up -piste tiistaista keskiviikkoon 8.–9. lokakuuta. Pisteeltä voit saada tietoa mm. ikäihmisten kotona asumista tukevista teknologioista. Toimintaansa esittelevät Oulun kaupungin ikäihmisten hyvinvointipalveluiden lisäksi Menumat, Suvanto Care, Muistiyhdistys ja Vanhustyön keskusliitto. OAMK:n toimintaterapeutti- ja fysioterapeuttiopiskelijat esittelevät pienapuvälineitä, tekevät puristusvoiman mittauksia sekä antavat harjoitteluvinkkejä.

Intiön hoivakodissa on maanantaina 7.10. mahdollista käydä mittauttamassa verenpaineensa sekä käydä liikkuvuuden, tasapainon ja lihasvoiman testauksessa. Tiistaina 8.10. Rajakylän hyvinvointipisteellä on myös tarjolla verenpaine- ja PEF-mittauksia sekä tietoa terveyden edistämisestä ja terveellisestä ruokavaliosta.

Lassintalon pihalla ja lähiympäristössä järjestetään kaikille ikäihmisille avoin ulkoilutapahtuma torstaina 10. lokakuuta. Ohjelmassa on ulkoilua Lassintalon pihalla ja lähiympäristössä, tarjolla grillimakkaroita ja mehua tai kahvia. Ulkoiluapuna toimii ystäviä ja Honkapirtin työtoimijoita. Tapahtuma on osa valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää, jolloin järjestöt, koulut, päiväkodit ja palvelutalot haastetaan järjestämään eri-ikäisten kohtaamisia ulkona.

Vanhustenviikon pääjuhlaa vietetään perjantaina 11. lokakuuta Oulun yliopiston Saalastinsalissa. Juhlapuhujan­a on vanhuspsykiatrian erikoislääkäri, LT Pirkko Hiltunen. Myös Kiimingissä järjestetään tiistaina 8. lokakuuta alueellinen vanhustenviikon juhla.

Katso tarkempi ohjelma ja paikat

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte