Oulun musiikkikeskuksen uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonian musiikkimatka jatkuu

Oulu Sinfonian kevään konsertit jatkavat syksyllä alkanutta matkateemaa. Teoksissa kuullaan, miten säveltäjät ovat inspiroituneet omista matkoistaan, tai ohjelma valottaa jotakin maata sävelin. Tämän vuoden ensimmäisessä sinfoniakonsertissa 17.1. Mendelssohn kuvailee sekä Hebridien saariryhmää, että Italiaa. Seuraavan konsertin teemana on Puola. Näitä kahta konserttia yhdistää matkateeman lisäksi solistin instrumentti, viulu. Venäläinen Sergey Malov, joka on palkittu mm. Paganini-kilpailussa vuonna 2006, soittaa Tšaikovskin viulukonserton ja 24.1. yhdysvaltalainen Nancy Zhou, joka on palkittu vuonna 2010 sekä Sibelius-viulukilpailussa että Kuningatar Elisabeth -viulukilpailussa, soittaa Wieniawskin d-molliviulukonserton. Huhtikuussa matkateemassa syvennytään Schumanniin ja Brittein saarten musiikkiin.

Maaliskuun oopperakonserteissa vierailee Savonlinnan oopperajuhlat solisteineen sekä kapellimestari Jari Hämäläinen. Oulun ohjelmassa 1.3. on kohtauksia Giuseppe Verdin oopperoista Macbeth, Naamiohuvit ja La Traviata, Richard Wagnerin oopperasta Lohengrin, Tšaikovskin oopperasta Jevgeni Onegin sekä Saint-Saënsin oopperasta Samson et Dalila. Helsingissä Musiikkitalossa 3.3. esitetään lähes sama ohjelma.

Kevään kertalippujen myynti on alkanut 7.1. Oulu10:ssä, yhteispalvelupisteissä Ylikiimingissä, Haukiputaalla, ja Kiimingissä sekä Lippupalvelun myyntipaikoissa kautta maan.

Jakolinkki

>> Oulun musiikkikeskus