Oulun musiikkikeskuksen uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Paganini-palkittu Sergey Malov Oulu Sinfonian solistina

Vuoden ensimmäisen Oulu Sinfonian konsertin solisti venäläinen Sergey Malov on ehtinyt saada lukuisia palkintoja eri viulu- ja alttoviulukilpailuissa. Hänet on palkittu muun muassa Paganini-kilpailussa vuonna 2006. Oulu Sinfonian solistina hän tarttuu Tšaikovskin viulukonserton haasteisiin. Tämä konsertto on yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista. Malov on viulisti, jonka soittamana teoksen haasteet saavat vertaisensa tulkin.

Kevään musiikilliseen matkateemaan liittyen konsertti alkaa Felix Mendelssohnin viemänä Hebridien saariryhmältä ja päättyy Italiaan. Näiden kohteiden välissä on illan solistinumerona oleva Tšaikovskin viulukonsertto. Mendelssohnin sai innoituksen Hebridit-alkusoiton säveltämiseen maisemista, joita hän näki matkallaan Skotlannissa. Seuraava matka suuntautui muun muassa Italiaan, jonka aikana myös Hebridit-alkusoitto valmistui. Italiassa säveltäjä inspiroitui eläväisestä temperamentista ja muunsi sen säveliksi neljänteen sinfoniaansa, lisänimeltään ”Italialainen”.

"Minulle Mendelssohnin musiikissa hienointa on se, miten lahjakkuus paistaa läpi joka fraasista. Mendelssohn on aina luontevaa ja kaunista, siinä ei voi olla hymyilemättä" kuvailee kapellimestari Kuusisto konsertin orkesterinumeroiden musiikkia.

Oulu Sinfonian konsertin ”Säveltuliaisia” Madetojan salissa 17.1. klo 19 johtaa kapellimestari Jaakko Kuusisto.

Jakolinkki

>> Oulun musiikkikeskus