Tiedotteet korona

< Takaisin

Treenaa Kärppä-kapteeni Kukkosen opeilla

Kärppien jääkiekkoliigajoukkueen kapteeni Lasse Kukkonen näyttää jokaviikkoisilla YouTube-videoilla yksinkertaisia kotitreenejä. Videoita pääsee katsomaan esimerkiksi Mun Oulu -kaupunkimedian sivuilta.

Ensimmäisessä videossa treenataan perinteistä kuntopiiriä punnerruksineen. Toisella videolla paneudutaan liikkuvuusharjoituksiin. Kolmas video alkaa kyykkyhaasteella lähimetsässä. Neljännellä videolla esimerkkiä näytetään keppijumpasta, tietenkin jääkiekkomailan kera. Tuorein, viides video sisältää napakan setin vatsalihasliikkeitä.

Videot soveltuvat erityisesti näyttöpäätteellä istuville opiskelijoille ja etätyöntekijöille osana taukoliikuntaa, mutta kaikille muillekin lihas- ja peruskunnon ylläpitämiseen tai parantamiseen. Kukkosen selkeitä ohjeita on helppo seurata ja rauhallinen tyyli takaa sen, että omatkin liikkeet ehtii videon aikana tehdä.

Videot ovat osa Academia Karanterium -kokonaisuutta, joka kuuluu Opetushallituksen ja Oulun kaupungin rahoittamaan Ilmastonmuutos lukioihin! -hankkeeseen. Videoita tehdään niin liikunnasta kuin muistakin lukioaineista lukuvuoden loppuun.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona