Kirjastovierailun ABC opettajalle

Varaa kirjaston ohjattu ryhmäkäynti oman päiväkodin tai koulun lähikirjastosta. Ota yhteyttä sähköpostitse, soittamalla tai käymällä paikan päällä. Vinkkauksen tai opastuksen voit varata myös verkkolomakkeella. Oulun kaupunginkirjaston verkkosivuilta löydät Oulun kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Oman koulusi yhteistyökirjaston voit tarkistaa Kirjastoreitti-sivuilta.

Muista ilmoittaa muutoksista tai tunnin peruuntumisesta kirjastoon! 

Ilmoita kirjastoon myös ryhmän omatoimisista kirjastokäynneistä, jotta vältytään ruuhkilta. Muistathan, että päiväkodin tai opettajan työkirjastokortilla ei voi kirjautua omatoimikirjastoon, vaan kirjaudutaan opettajan omalla, henkilökohtaisella kirjastokortilla.

Varaa ryhmäkäynnit hyvissä ajoin

Varaa aika omalle ryhmällesi mahdollisimman ajoissa. 2 viikkoa etukäteen on ehdoton minimiaika. Kerro ryhmäsi erityistarpeista aikaa varatessasi.

Opettajan täytyy olla läsnä ryhmäkäynnillä

Opettaja on vastuussa oppilaista. Hänen on oltava mukana kirjastovierailulla tai luokassa järjestettävällä ryhmäkäynnillä. Opastus tai vinkkaus peruuntuu, jos opettaja ei ole paikalla.

Valmistaudu oppilaiden kanssa

Juttele oppilaiden kanssa etukäteen miksi vierailette kirjastossa tai miksi kirjastonhoitaja tulee kouluun. Innostunut opettaja saa myös luokkansa kiinnostumaan asiasta.

Kirjastokortit mukaan

Kun tulette kirjastoon, muistuta oppilaita ottamaan kirjastokortit mukaan lainausta varten.

Huolehdi luokan tekniikka kuntoon

Tarkista ennen vinkkausta tai opastusta, että luokassa pääsee laitteella verkkosivuille ja että tilassa on videotykki tai älytaulu. Kirjaston opastuksissa näytetään usein OUTI-verkkokirjastoa sekä Eväitä opiskeluun -sivustoa tai Kirjastoreitti-sivustoa.

Myös etänä järjestettävissä opastuksissa on tärkeää huolehtia tekniikka kuntoon ennen tunnin alkamista.