Ryhmän kanssa omatoimikirjastoon

Oulun kirjastoissa henkilökunta on paikalla OUTI-verkkokirjastossa ilmoitettuina aukioloaikoina. Näiden lisäksi on omatoimiaikoja, jolloin kirjastossa voi muun muassa lainata ja palauttaa. Ilmoita kirjastoon myös ryhmän tai luokan omatoimisista kirjastokäynneistä, jotta vältytään ruuhkilta.

Ryhmät tulevat kirjastoon omatoimiajalla aikuisen johdolla. Sisälle kirjaudutaan aikuisen omalla, henkilökohtaisella kirjastokortilla. Aikuinen on vastuussa ryhmän toiminnasta kirjaston tiloissa. Päiväkodin tai Opettajan kirjastokortilla ei voi kirjautua kirjastoon omatoimiaikana, mutta niillä voi lainata.

Oppilaat lainaavat

Oppilaat voivat lainata kirjat automaatilla omilla kirjas­to­kor­teillaan. Kirjas­to­kortin lisäksi tarvitaan PIN-koodi. Mikäli lapsella ei ole PIN-koodia, täytyy oppilaan käydä hakemassa se kirjastosta ennen kirjastovierailua. PIN-koodin voi myös tilata OUTI-verkkokirjaston kirjautumisikkunan "Unohditko PIN-koodisi?" -linkistä kirjastokortin tietoihin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen.

Laita vanhemmille Wilma-viesti ennen kirjastovierailua, jotta kirjastokortti ja PIN-koodi ovat kaikilla oppilailla käyttökunnossa, eikä kortilla ole sellaisia maksuja, jotka saattavat estää lainaamisen.

Lainausautomaattia voi käyttää myös kännykässä olevalla kirjastokortilla. Katso ohjeet sivulta OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi.