Ajankohtaista

< Takaisin

Musiikinopetuksen uusia menetelmiä Oulussa

Musiikkia kaikille - musiikinopetuksen uusia menetelmiä Oulussa

Soiva -hankkeessa on kehitetty musiikin opetuksen menetelmiä ja nyt hanke tarjoaa koulutusta eri puolilla Suomea kolmella eri paikkakunnalla ja nyt myös Oulussa. Uuteen musiikin opetusmenetelmään voi tutustua musiikinopettajille suunnatussa, OPH:n rahoittamassa henkilöstökoulutuksessa maanantaina ja tiistaina 11.-12.11.2019 Oulu-opistossa ja Oulun konservatoriolla. Koulutus on maksuton ja sinne voi ilmoittautua Oulu-opiston ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Gunnar Gorilla ja Antti Apina opastavat sävelten maailmaan

Eläinkuvanuotit ja värisoinnut ovat musiikin opetuksen pioneerityötä. Kokkolassa kehitetyt menetelmät tulevat helpottamaan musiikin opetusta, oppimista, ja madaltamaan kynnystä osallistua. Lehtori Hannu Annalan luomat menetelmät ovat toimivuudessaan saavuttaneet huomiota laajalti ympäri pohjoismaita. Annala on uransa aikana tehnyt merkittävää työtä pedagogina, tietokirjailijana, sekä oppimateriaalin tuottajana. Menetelmät ovat kehittyneet tarpeesta pitkällä kokemuksella, ja pitkän työn tuloksena. 

Eläinkuvanuoteissa abstraktit nuotit saavat syvemmän merkityksen. Musiikin esi- ja alkuopetukseen kehitetty oppimateriaali tarjoaa varman työnkalun alkeiden opettamiseen tai opiskeluun. Sisältö on tarkasti rajattu sekä värit, koko ja symboliikka luovat paremmat lähtökohdat tiedon käsittelyyn aloitusvaiheessa, kuin perinteiset mustat pallot. Monikielinen menetelmä toimii ainakin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Värisoinnut helpottavat soittamista

Senioreiden viriketoimintaan kehitetyllä menetelmällä jokainen pystyy säestämään lauluaan. Yhteisömuusikoille, musiikin ohjaajille ja hoiva-alalla työskenteleville menetelmä on helposti liikuteltava työväline musiikin ilon viemiseen hoitolaitoksiin, kouluihin tai päiväkoteihin. Menetelmä on mainio lisä myös kansalaisopiston musiikinopettajan työkalupakkiin!

Lisätietoja:

Hannu Annala p. 040-582999 www.hannuannala.fi
Soiva-hankkeen koordinaattori Jaakko Rosnell p. 045 1037014

Koulutukseen ilmoittaudutaan Oulu-opiston nettisivuilla

Ohessa suorat ilmoittautumislinkit:

Ma 11.11. aamuryhmä klo 10-13

https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&p=1&t=17573

Ma 11.11. iltapäivä klo 14-17

https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&p=1&t=17574

Ti  12.11. aamuryhmä 10-13

https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&p=1&t=17612

Jakolinkki

Oulu-opisto Facebookissa

 

Facebook

Instagram

YouTube