Oulu-opiston Opiskelijat ry

Oulu-opiston opiske­li­joiden oma yhdistys on Oulu-opiston Opiskelijat ry.

Nykyisen käytännön mukaan siihen voivat kuulua kaikki opiskelijat jäsenmaksutta. Toimintaa hoitaa hallitus, joka valitaan lokakuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 4 jäsentä. Tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtajana toimii Mikko Ruuskanen.

Sääntöjen mukaan opistolaistoiminnan tarkoituksena on innostaa ja tukea opiskelijoita järjestelmälliseen itsensä kehittämiseen ja uusien taitojen oppimiseen, luoda ja lujittaa yhteishenkeä opiskelijoiden keskuudessa ja opiskelupaikkakunnilla.

Opistolaistoiminta järjestäytyi vuonna 1928, jolloin opiskelijat perustivat rekisteröidyn opistolaisyhdistyksen.

Oulu-opiston Opiskelijat ry:n ylläpitämä kahvio Pohjankartanossa palvelee opiskelijoita ja henkilökuntaa edullisin hinnoin työkausien aikana päivin ja illoin sekä sopimuksesta myös viikonloppuisin. Kahvion puhelinnumero on 044 508 5225.

Oulu-opiston Opiskelijat ry myöntää vuosittain opiskelijoille ja opiskeluryhmille stipendejä ja apurahoja. Hakemuksia käsitellään kahdesti vuodessa, huhtikuussa ja lokakuussa. Apurahahakemukset tulee osoittaa yhdistyksen hallitukselle, joka päättää anottujen avustusten myöntämisestä. Lähempiä tietoja saa hallituksen puheenjohtajalta ja sihteeriltä.

Oulu-opiston Opiskelijat ry omistaa Pudasjärven Iso-Syötteellä hyvin varustetun lomamökin, jota opiston opiskelijat, tuntiopettajat ja muu henkilöstö voi vuokrata. Tiedustelut ja varaukset ouluopistonopiskelijat(at)gmail.com.

Kahvio

Pohjankartanon ala-aula

Avoinna toimintakaudella: 
ma–to klo 9.30–19.30, pe klo 9.30–13.00
p. 044 508 5225
Heidi Oikarinen, kahvilatyöntekijä
ouluopistokahvila[at]gmail.com

Oulu-opiston Opiskelijat ry

Puheenjohtaja Mikko Ruuskanen
p. 040 544 0068
mikko.ruuskanen[at]eduouka.fi