Kutomo

Kudotaan, onnistutaan ja innostutaan!

Kutomo on Oulu-opiston ylläpitämä harrastuspiste. Se on avoin kaikille kangaspuissa kutomisesta kiinnostuneille.

Kutomon tehtävänä on edistää alaansa kuuluvaa opetus- ja ohjaustoimintaa sekä antaa asiakkaille mahdollisuus luovaan työskentelyyn ja itsensä kehittämiseen kädentaitojen alueella.

Kutomolla voi käydä kutomassa yksilöllisiä kudonnaisia, valmiiksi rakennettuihin loimiin. Kutomolla järjestetään myös erilaisia kudontakursseja. Niistä saa tarkempaa tietoa Oulu-opiston kurssiohjelmasta.

Kutomaan!

Voit olla aloittelija tai ns. konkarikutoja, kaikki ovat tervetulleita kutomisen maailmaan. Aloittelijakin onnistuu tekemään maton, shaalin tai huivin. Kangaspuilla on mahdollista valmistaa mattojen lisäksi myös muita kankaita ja kudonnaisia. Siis kaikkea sellaista mitä sisustuksessa ja vaatetuksessa voi olla pyyhkeistä iltalaukkuun.  
Varaa kudontaan tarvittava aika aina etukäteen. Kudontavuoron voi varata käymällä paikanpäällä, soittamalla tai lähettämällä toiveen sähköpostilla.

Ohjausta ja asiakasneuvontaa:

  • ohjaustoiminta on kesätauolla 1.7.–4.8.2024
  • ohjausta saa ma–to klo 8.15–16 ja pe klo 8.15–15

Kutomaan pääset viikon jokaisena päivänä klo 8.15–20.45, myös viikonloppuna ja pyhäpäivinä, kun olet tehnyt varauksen loimesta ja saanut ovikoodin käyttöösi.

Huom. Kutomo noudattaa Oulu-opiston aikatauluja; viikot 43 ja 10 sekä joulun- ja uudenvuoden vaihteessa kutomo on kiinni.

Hinnat

Kutomolle voit tulla kutomaan omia töitä vakioloimiin ja kertoa myös omia kudontatoiveita. Kutomastasi työstä maksat kangaspuiden vuokran niin monelta päivältä kuin työsi on puissa keskeneräisenä, sekä käyttämäsi loimen materiaalit.

Esimerkkejä vakioloimien hinnoista:

  • Mattoloimi valkoinen leveys 80cm hinta 5,10e/m
  • Mattoloimi musta leveys 84cm hinta 6,90e/m
  • Poppana musta leveys 45cm hinta 5e/m
  • Loimet vaihtelevat toiveiden ja kysynnän mukaan.
  • Lisätietoja kangaspuissa kudottavissa olevista loimista ja kutomosta saa seuraamalla Kutomoa Instagramissa: @ouluopisto_kutomo

Kudontamaksu:

  • 5 €/ päivä

Loimenluonti- ja neuvontapalvelut tuntihinnan mukaan, kysy rohkeasti lisätietoja.

Oulu-opiston Kutomo

Oulu-opiston opetustila Särmä
Krouvintie 3, 90400 Oulu
p. 050 316 6731 ajanvaraus


 

 

Kudonnan ohjaaja 
Johanna Kokko
p. 050 316 6731, johanna.kokko@eduouka.fi

Käsityön opettaja, tiimivastaava
Hilppa Isola
puh. 040 555 0070
hilppa.isola@eduouka.fi