Usein kysytyt kysymykset

Saanko kurssimaksusta palautusta tai hyvitystä jos kurssi keskeytyy koronapandemian vuoksi?
Mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaisilta, opetus muutetaan etäopetukseksi, mikäli se on kurssin käytännön järjestelyiden ja kurssisisällön kannalta mahdollista.

Kurssimaksun palautuksen ehdot:

1. Jos opetus voidaan toteuttaa tai sitä voidaan jatkaa verkko- tai etäopetuksena, kurssimaksua ei palauteta.

Jos opetus voidaan kokonaisuudessaan siirtää toteutettavaksi myöhemmin, kurssimaksu otetaan huomioon opiskelijan ilmoittautuessa myöhemmin järjestettävälle kurssille. Järjestettävään verkko- tai etäopetukseen tai korvaaviin kurssin osallistumiskertoihin osallistumatta jättäminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle.

2. Mikäli opetusta ei voida jatkaa etä- tai verkko-opetuksena tai sitä ei siirretä myöhempään ajankohtaan, noudatetaan Oulun kaupungin päätöstä kurssimaksun palautusten osalta.

Miten voin ilmoittautua?
Ilmoittautua voi netissä kohdassa Netti-ilmoittautuminen, puhelimitse opiston toimistoon tai käymällä opiston toimistossa.

Täytyykö kurssimaksu maksaa heti?
Kurssimaksu tulee ensisijaisesti maksaa jo ilmoittautumisen yhteydessä.

Miten toimin jos en ole maksanut kurssimaksua?
Ota yhteyttä opiston toimistoon tai odota, että lähetämme sähköpostiisi verkkomaksulinkin joka ohjaa sinut suoraan verkkopankkiisi, jonka kautta voit suorittaa maksun.  

Miten toimin jos maksu keskeytyy?
Jos keskeytät maksamisen, älä ota tietoja ylös maksamista varten, sillä et voi käyttää viitettä pankkiohjelmalla. Ota yhteyttä opiston toimistoon tai odota, että lähetämme sähköpostiisi maksulinkin joka ohjaa sinut suoraan verkkopankkiisi, jonka kautta voit suorittaa maksun.  

Miten toimin jos verkkomaksulinkki ei toimi?
Ota yhteyttä opiston toimistoon.

Voinko maksaa kurssimaksun vanhan laskun tiedoilla tai maksulinkistä saamillani tiedoilla?
Et voi. Pyydä asiakaspalvelusta uusi maksulinkki tai maksuun tarvittavat tiedot.

Miten saan alennuksen kurssimaksuun?
Oulu-opisto on saanut Opetushallitukselta opintoseteliavustusta senioreille ja eläkeläisille, maahanmuuttajille ja työttömille sekä saamenkieliseen että viittomakieliseen opetukseen osallistuville. Tarkemmat ohjeet löydät tästä linkistä.

Voinko perua osallistumiseni kurssille?
Osallistumisen voi perua soittamalla opiston toimistoon tai ilmoittautumistunnuksella netissä omien tietojen kautta.

Kuinka saan maksamani kurssimaksun takaisin?
Mikäli olet perunut kurssipaikkasi 5 vrk ennen kurssin alkamista palautamme kurssimaksusi. Ilmoita tällöin IBAN tilinumerosi opiston toimistoon.

Kuuluuko materiaali kurssimaksuun?
Materiaalit tulee opiskelijoiden hankkia itse ellei kurssilla toisin ole mainittu.

Voinko vaihtaa kurssia?
Mikäli haluat vaihtaa kurssia ota yhteyttä opiston toimistoon.

Voinko ilmoittautua vain kevätlukukaudelle?
Koko lukuvuoden kestävän kurssin kevätlukukaudelle voi ilmoittautua mikäli paikkoja on. Ilmoittautuessasi koko lukuvuoden kestäville kursseille ota yhteyttä toimistoon ennen kurssimaksun maksamista saadaksesi vain kevätlukukauden kurssimaksun.

Miten pääsen musiikin yksilöopetukseen?
Musiikin yksilöopetukseen, bändeihin ja lasten kitararyhmiin otetaan uusia oppilaita valintatilaisuuden perusteella. Valintatilaisuuteen ilmoittautumiset ja valintatilaisuudet pidetään yleensä elokuun alkupuolella. 

Saanko erillisen kutsun kurssille?
Kursseista ei yleensä lähetetä ilmoittautuneille muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

Voiko ystäväni tai perheenjäseneni osallistua kurssille puolestani?
Ei voi, kurssipaikka ja -maksu ovat henkilökohtaisia.