Ajankohtaista

< Takaisin

Riku Rantala tervehtii kansalaisopistoväkeä torstaina 11.8. Pohjankartanossa Oulussa

Tiedote 9.8.2016

Mediapersoona, toimittaja Riku Rantala innostaa Meri-Pohjolan opistopiirin osallistujat alkavaan lukuvuoteen teemalla Case Madventures: ”Toteutimme unelmamme verellä, sisulla ja intuitiolla" Pohjankartanossa Oulussa torstaina 11.8.2016 klo 10.00-11.30.

Huippusuosioon ja maailmanlaajuiseen levitykseen nousseen Madventuresin tuottajana toimiva Riku Rantala ja ohjaaja Tuomas "Tunna" Milonoff ovat keränneet suosiota omaperäisyydellään ja räväkkyydellään. Kaksikko on saanut useita tunnustuksia. Heidät palkittiin syyskuussa 2012 valtion tiedonjulkistamispalkinnolla, maantieteen ja maailman tuntemuksen edistämisestä erityisesti nuorisoa kiinnostavalla tavalla. Elokuussa 2014 Rantalan ja Milonoffin tuotantoyhtiön Yle TV2:lle tuottama Docventures on palkittu Formaatti-Finlandia -palkinnolla sekä Suomen Kuvalehden Journalistipalkinnolla. Madventures -seikkailut luovat pohjan heidän luennoilleen, jotka koskettavat laaja-alaisesti esimerkiksi monikulttuurisuutta, tavoitteiden saavuttamista, rohkeutta ja luovuutta. Rikun ja Tunnan luennot motivoivat, herättävät ajatuksia ja inspiroivat monenlaista yleisöä.

Meri-Pohjolan opistopiiri on järjestänyt useana vuonna Opistotreffit, henkilöstön koulutuspäivän, ennen varsinaisen lukuvuoden alkua. Opistotreffien tavoitteena on verkostoitua, panna hyvät käytännöt kiertoon ja ladata akut syksyyn! Torstaina Pohjankartanossa Oulu-opiston isännöimään koulutustapahtumaan osallistuu myös Lapin opistopiirien henkilöstöä. Treffeille on ilmoittautunut 90 henkilöä, jotka Riku Rantalan luennon jälkeen jakautuvat kymmeneen eri aine- tai alakohtaiseen työryhmään iltapäivällä. Työryhmien keskeinen teema on ”Kohtaa kollega työpajassa - Digi työssäni”.

Meri-Pohjolan opistopiirin tarkoituksena on kehittää alueen kansalaisopistojen yhteistoimintaa ja vuorovaikutusta. Opistopiiri on toiminut 46 vuotta. Opistopiirin tarkoituksena on valvoa kansalaisopistojen yhteisiä etuja sekä tehdä tunnetuksi kansalais- ja työväenopistotyötä piirin toiminta-alueella. Meri-Pohjolan opistopiirissä on 16 jäsenopistoa: Jokihelmen opisto, Jokilatvan opisto, Iin ko, Kalajoen ko, Kempeleen ko, Kuusamo-opiston kansalaisopisto, Lakeuden ko, Oulujoki-opisto, Oulujärven ko, Oulu-opisto, Pudasjärven ko, Raahe-opisto, Ruukin ko, Taivalkosken ko, Vuolle-opisto ja Ylivieskan seudun ko.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lehdistökuvat Riku Rantala: https://www.dropbox.com/sh/mxquv5b952bt32z/AAATbxZjMNfFMdtTOhhyZPtxa?dl=0

Lisätietoja:

Liisa Vornanen, Jokihelmen opiston rehtori ja Meri-Pohjolan opistopiirin puheenjohtaja puh. 044 7591 244
Outi Lohi, Oulu-opiston rehtori ja Meri-Pohjolan opistopiirin hallituksen jäsen puh 040 5550 064

Pohjankartano Suvantokatu 1 Oulu

Jakolinkki