Ajankohtaista

< Takaisin

Topi Sorsakoski - musiikkinäytelmään saa lippuja ovelta

Kaksi kitaraa - Topi Sorsakoski –musiikkinäytelmä Pohjankartanossa lauantaina 7.5.2016 klo 19. Kiiminkiläinen Cappas-teatteri esiintyy ensi kertaa Pohjakartanon juhlasalissa.

Liput 18/15 € ja niitä saa ovelta.

Musiikkinäytelmä  KAKSI KITARAA kertoo Pekka Tammilehdon matkasta Topi Sorsakoskeksi, suomalaiseksi kestosuosikiksi. Näytelmässä on mukana Oulu-opiston Cappas-teatterin 25 tanssivaa ja laulavaa näyttelijää. Musiikkinäytelmän ensi-ilta oli tammikuussa Teatterikuopalla.

Sattumien summa sinetöi Sorsakosken nousun Agents-yhtyeen keulakuvaksi 80-luvulla. Näytelmässä kuvataan laulajasuuruuden merkittäviä virstanpylväitä matkalla suosioon. Agents -yhtyeen ihailtu ja pidetty musiikki on näytelmän pääosassa. Musiikin keinoin laulajan tarinan herää taas eloon. Aidosta rautalankameiningistä vastaa oululaisista muusikoista koottu yhtye.

Oulu-opistossa harjoitteleva kiiminkiläinen CAPPAS-teatteri täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja tämä  historiallisesti korrekti ja varsin hupaisa musiikkinäytelmä Sorsakosken vaiheista käynnistää juhlavuoden. Viime vuosina Cappas-teatteri on tehnyt useita musiikkiteatteriesityksiä, kuten Koitelin Laulu, musikaali Unto Monosesta ja useita näyttelijöitä on ollut mukana myös Jamppa Tuomisesta kertovassa näytelmässä Ylikiimingissä. Ryhmässä on mukana pitkään teatterissa toimineita näyttelijöitä, muutama ihan alkuperäisjäsenkin on mukana.

Teksti Marianne Tikkanen, ohjaus Raija Päkkilä, musiikin sovitus Olli Roman. Puvustus Elli Halttu, lavastus Kalle Rankka ja Niina Aitto-oja, tanssien ohjaus ja koreografia Päivi Mettovaara.

Päärooleissa: Topi Sorsakoski Kalle Rankka, Esa Pulliainen Jussi Metso ja Jussi Raittinen Teemu Ulvi.

Rautalankaorkesteri: ohjaus ja rummut Jorma Itkonen, Marko Pajula basso, Erkki Liimatta kitara, Mika Kainua kitara.

Muissa rooleissa: Jenni Mattila, Marko Hiltula, Marika Mertala, Jonna Drushinin-Venojärvi, Armi Seppänen, Milla Väänänen, Mikko Pekkala, Maire Mertala, Raimo Untola, Markus Sillanpää, Raimo Mykkänen, Juha Lehtola, Eija Rautio, Sari Holappa, Kalle Pyky, Milla Väänänen, Jussi Metso

Luvassa on musiikillinen hurmio, kun Kellot lyö ja Kaksi kitaraa soittaa – tämä kannattaa katsoa Viimeiseen korttiin.Näytelmä jatkaa myös syksyllä 2016 Teatterikuopan ohjelmistossa.

Liput 18/15 €, tuntia ennen ovelta. Ennakkoon Oulu10 toimipaikoista.Lippuja on jäljellä!

Jakolinkki