Tervetuloa Kirjastoreitille!

Kirjastoreitti-sivusto on Oulun kaupunginkirjaston ylläpitämä kirjaston ja koulun sekä varhaiskasvatuksen yhteistyöhön keskittyvät sivusto.

Kirjastoreitti on varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen yhteistyötä. Tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten lukutaitoja sekä tiedonhallinnan taitoja. Kirjastoreittiä kulkemalla jokainen oululainen koululainen pääsee kouluvuosiensa aikana käymään kirjastossa tai kirjastoautossa. He oppivat käyttämään kirjastoa apuna tiedonhaussa ja saavat osallistua kirjavinkkaukseen.

Kirjastoreittiä toteutetaan kirjaston järjestämillä ryhmäkäynneillä sekä verkkomateriaaleilla.

OUTI-verkkokirjasto

Oulun kaupunginkirjasto on mukana STEAM in Oulu -verkostossa. Tarjoamme Oulun kouluille mm. verkko-oppimiskokonaisuuksia STEAM-projektien tiedonhaun tueksi.

Tutustu tarkemmin verkoston toimintaan: Käsikirja STEAMin maailmaan.

Kirjastoreitin oppimiskokonaisuudet

Kirjastoreitissä on uusia alakoulun oppimiskokonaisuuksia, joita luokat voivat tehdä opettajavetoisesti koululla tai oppilaat voivat tehdä tehtäviä itsenäisesti oppimisympäristössä. Materiaalit sisältävät kirjastonkäyttöä sekä tiedonhakua opastavia videoita ja tehtäviä. Materiaalit sopivat kaikkien OUTI-kirjastojen kuntien käyttöön. Mediakasvatuskokonaisuudet ovat valtakunnallisessa käytössä. Kaikki oppimiskokonaisuudet löytyvät Kirjastoreitti-sivuilta, Kirjastonkäyttötaidot ja tiedonhaku, sekä Oulun koulujen käytössä olevasta Qridi-oppimisympäristöstä.

Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomi

Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomi löytyy myös Qridistä.

Ajankohtaiset

Ajankohtaista kouluille ja päiväkodeille

Kirjaston uutiskirje perusopetukselle.

Kirjaston uutiskirje varhaiskasvatukseen 

Kirjallisuusdiplomit löytyvät nyt Lukemaan innostaminen -osiosta

Kirjasaaren kirjalistat ja tallenteet

Nähdään kirjastossa! -esitys

Koulukirjastojen ja kirjastojen yhteiset ohjeet


Eväitä opiskeluun -sivusto, Tiedonhankinnan opas yläkouluun ja lukioon.

Tutustu esitteeseen Polkuja kirjan ja tiedon äärelle - Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteistyö kasvatuksen ja opetuksen kanssa.

Kirjastopelit ja tehtäväradat

Kirjaston tiedonhaun tehtäväsarjat alakouluun ja yläkouluun sekä kirjastojen radat. Lue lisää kirjastopeleistä ja radoista kirjastoissa.