Mediataitoviikolla kirjaston musavinkkauksia ja etäsatutuokioita

10.01.2024

Valtakunnallista mediataitoviikkoa vietetään jälleen 5.-11.2.2024. Kampanjan verkkosivuilta löydät monenlaista materiaalia mediataitoviikon toteuttamiseksi mediataitoviikko.fi. Materiaalipankista löydät esimerkiksi mediakasvatuksen verkkopakopelin 13-17 -vuotiaille. 


Musiikkimatka maailman ympäri

Oulun kaupunginkirjasto tarjoaa Mediataitoviikolla 6. luokkalaisille ja 8. luokkalaisille mediakasvatusta, kansainvälisyyttä ja tietoa kirjaston monipuolisista aineistoista musavinkkausten muodossa. Pääsette matkalle maailman eri kolkkiin musiikin siivillä tutustuen erilaisiin musiikkityyleihin, soittimiin, musiikin tekijöihin ja tarinoihin. Pysähdyspaikat arvotaan, joten matkareitti on kaikille yllätys! Musavinkkaukset pidetään koululla ja niitä on tarjolla rajallinen määrä. Ilmoittautumislomake suljetaan kun paikat ovat täynnä.

Lue lisää ja ilmoita luokkasi musavinkkaukseen: Musiikkimatka maailman ympäri.


Mediataitoviikon satutuokio eskareille ja 1.-2. luokille etänä

Lorvi-niminen pyjamassa -satutuokio. Varkaussuma pistää koetukselle kaupunkilaisten luottamuksen, poliisivoimien tarkkaavaisuuden, kaikkien medialukutaidon sekä yleiset soveliaisuuden rajat. Kovaksi keitetty dekkari tämä ei ole... pikemminkin absurdiksi vispattu konnasatu. Voit katsoa satutuokion ryhmän kanssa etänä. Satutuokion linkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin 5.2. klo 8.00 ja sen voi katsoa ryhmän kanssa oman aikataulun mukaan. Tallenne on katsottavissa linkin kautta myös Mediataitoviikon jälkeen.

Ilmoita ryhmäsi Lorvi niminen pyjamassa -satutuokioon Kirjastoreitti-sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään 31.1.2024.


Seikkailuja saamenmaalta -satutuokio etänä

Mediataitoviikolla on myös saamelaisten kansallispäivä ja sen kunniaksi voitte katsoa kaksikielinen pohjoissaame-suomi satutuokion. Sopii hyvin eskareille ja 1.-2. luokille, mutta isommatkin oppilaat voivat tulla linjoille. Satutunti sopii myös suomenkielisille lapsille. Lukijana Sissi Jomppanen. Kirjana on Risten Buljon Gávvilis rieban (suomeksi Ovela kettu). Tarina sisältää jännittäviä kohtauksia.

Satutuokion linkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin 5.2. klo 8.00 ja sen voi katsoa ryhmän kanssa oman aikataulun mukaan. Huom! Saamenkielisen satutuokion tallenne on katsottavissa linkin kautta vain ma-to 5.-9.2.2024.

Ilmoita ryhmäsi Seikkailuja saamenmaalta -etäsatutuokioon. Ilmoittaudu viimeistään 31.1.2024.

Mediataitoviikko 5.-11.2.2024